„Tikrai manau, net neabejoju, kad artimiausiu metu, galbūt pavasario sesijai, (...) turėsime mes ir opozicijos lyderį“, – Žinių radijui penktadienį sakė S. Skvernelis.

Pasak jo, į vieningą opoziciją turėtų susivienyti jeigu ne visos, tai bent jau dauguma valdančiajai daugumai nepriklausančių politinių jėgų.

„Opozicija, net neabejoju, bus stipri, turės lyderį, rotuojamą lyderį, o kas juo bus, klausimas yra personalijų ir, manau, ne pats svarbiausias“, – sakė parlamentaras.

Pagal Seimo statutą, jei opozicinė frakcija arba jų koalicija turi daugiau kaip pusę Seimo mažumai priklausančių Seimo narių, tokios frakcijos seniūnas arba koalicijos vadovas yra vadinamas Seimo opozicijos lyderiu. Opozicijos lyderis naudojasi statute numatytomis papildomomis opozicijos lyderio teisėmis, jis priklauso Seimo valdybai.

Lapkritį tariantis dėl opozicijos darbo, socialdemokratai teigė nesantys linkę pasirašyti dėl to specialių susitarimų.

Seimo opozicijai priklauso socialdemokratai, Darbo partija bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Sukritikavo valdančiuosius Seime ir I. Šimonytės Vyriausybę

Su „valstiečiais“ dar kartą į Seimą išrinktas S. Skvernelis nepraleido progos pakritikuoti dešiniųjų valdžios, kuri, jo teigimu, su dabartine opozicija elgiasi negarbingai.

„Jie pamiršo savo pažadus ir deklaracijas, ir veikimo principus naudoja kitokius nei anksčiau deklaravo. Bet tokia yra realybė“, – sakė jis.

„Mes matėme (dabartinio Seimo – ELTA) pačioje pradžioje daugybę požymių ir būdų, kada buvo bandoma pažeminti opoziciją, apriboti jos teises“, – tvirtino S. Skvernelis.

Galiausiai jis sukritikavo ir Ingridos Šimonytės vadovaujamą Ministrų Kabinetą. Pasak jo, kol kas naujoji Vyriausybė nerodo jokių judesių tais klausimais, kurie nėra susiję su COVID-19 valdymu.

„Gaila, kad mes iš Vyriausybės praktiškai nesulaukėme įstatymų projektų, gal jie užsiėmę kitais reikalais, tačiau, be pandemijos valdymo, ji turi atlikti ne mažiau svarbius kasdienius darbus. Seime kol kas trūksta įstatymų projektų arba jų iš Vyriausybės beveik nėra. Bet gal dar žmonės įsibėgės“, – teigė buvęs premjeras.