„Šiandien sulaukiu nemažai klausimų dėl galimybės p.Skardžiui grįžti į Darbo partijos gretas, todėl savo tiek mūsų partijos tiek ir frakcijos poziciją pateikiu ir čia:

Kad kad ir kaip kam nors kartais gali atrodyti, bet mūsų partija nėra kaip alaus baras Kuršėnuose, į kurį bet kada bet kas gali įeiti ar išeiti. Mūsų tiek partijos tiek frakcijos nariai turi savigarbos ir orumo. Tikimybė kad p.Skardžius galėtų grįžti pas mus yra lygi 0 ir nėra bei nebus svarstoma“, – feisbuke rašė Darbo partijos pirmininkas A. Mazuronis.

Delfi primena, kad LSDP vicepirmininkas, Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius teigė, jog yra klaida, kad A. Skardžius tapo LSDP nariu.

„Partijoje daug neigiamos nuostabos dėl Kupiškio skyriaus ir frakcijos sprendimų. Žinau, kad jau yra ir kreipimųsi į Etikos komisiją. Nenoriu užbėgti įvykiams už akių, bet manau, kad dėl p. A. Skardžiaus buvo padaryta klaida, tikiuosi, ji bus ištaisyta“, – ketvirtadienį Delfi sakė M. Sinkevičius.

Ketvirtadienio vakarą parlamentaras A. Skardžius išplatino tokį pranešimą.

„Įvertinęs kilusią sumaištį partijoje priėmiau sprendimą trauktis iš Lietuvos socialdemokratų partijos ir frakcijos Seime. Sugrįžti į Lietuvos socialdemokratų partiją, manau, buvo klaida. Partija per pastaruosius metus neatpažįstamai pasikeitė.

Ne veltui sakoma, kad į tą pačią upę du kartus neįbrisi. Dėkoju visiems bičiuliams, su kuriais ne vienerius metus teko dirbti ir kurie pakvietė mane sugrįžti į partiją bei frakciją, kartu nuoširdžiai palaikė mano žingsnį. Linkiu socialdemokratų partijai kuo geriausios kloties“, – rašoma paskelbtame pranešime.

Skardžius sako sulaukęs kvietimo

Pats A. Skardžius penktadienį Delfi sakė, kad į LSDP Kupiškio rajono skyrių įstojo dar šią savaitę. Anot jo, planas buvo galbūt dalyvauti Seimo rinkimuose būtent šioje vienmandatėje apygardoje. Jis priminė, jog Darbo partijos narys jis nebuvo.

„Į Kupiškio skyrių įstojau šią savaitę. (…) Todėl, kad ketinau, gavau siūlymą įstoti ten. Ir galbūt būčiau kandidatavęs vienmandatėje“, – teigė A. Skardžius.

Paklaustas, ar šį sprendimą jis derino su LSDP vadovybe, politikas teigė, jog pasirenka į šį klausimą neatsakyti.

„Į šį klausimą aš neatsakysiu. Ne mano iniciatyva buvo tikrai šis Kupiškio skyrius. Toks buvo siūlymas. O kas siūlė, tai tiek to, paliekam“, – Delfi sakė politikas A. Skardžius.

Parlamentaras priminė, jog ketvirtadienį vakarą nusprendė išstoti ir iš LSDP partijos, ir iš frakcijos Seime. Jis teigė, jog ir neketino grįžti į Darbo partijos frakciją Seime.

„Būsiu Mišrioje Seimo narių grupėje, neketinu į jokią frakciją jungtis. Pakankamai didelė Mišri Seimo narių grupė“, – penktadienį sakė A. Skardžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)