„Galima pastebėti, kad tie komentatoriai, kurie labai intensyviai komentavo Lietuvos žiniasklaidoje, jie turbūt neatkreipė dėmesio į patį pagrindinį klausimą, kuris buvo iškeltas. Tai, jog prezidentas teigė, kad Lietuvos ir Vokietijos santykiai turi būti labai tvirti, sutvirtinti. Ir kad Vokietijos reikšmė Lietuvos saugumui yra labai didelė. Ir kad praktinis karinis bendradarbiavimas ir dabar esantis priešakinių pajėgų rėmuose ir būsimas brigados atvykimas į Lietuvą dar labiau sutvirtins praktinį karinį Vokietijos buvimą Lietuvoje“, – antradienį „Žinių radijui“ teigė A. Skaisgirytė.

Šalies vadovas kritikos sulaukė po to, kai nurodė, kad Vokietijos kariuomenė „nėra mergina, kurią galima pakviesti gerai praleisti vakaro prie ežero po atviru dangumi“. Prezidento vyriausioji patarėja pažymi, kad svarbiausia įsiklausyti į esmę – Vokietijos ir Lietuvos karinį bendradarbiavimą.

„Mes galvojame, kad svarbiausia reikia žiūrėti į pasakymo esmę, o ne į skambius palyginimus. Esmė jau kaip minėjau yra Lietuvos ir Vokietijos karinis bendradarbiavimas ir tai yra darbai, kuriuos dirba prezidentas, kuriuos turi dirbti Vyriausybė, krašto apsaugos ministerija ir čia reikia koncentruoti visas mūsų pajėgas“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad praėjusios savaitės antradienį viešojoje erdvėje kilo pasipiktinimas dėl, ekspertų vertinimu, seksistinio prezidento Gitano Nausėdos pasisakymo. Šalies vadovas interviu BNS teigė, kad Vokietijos kariuomenė nėra mergina, kurią galima pakviesti gerai praleisti vakaro ežero.

Vėliau interviu TV3 prezidentas teigė, kad nesigaili dėl savo palyginimo apie Vokietijos kariuomenę ir moteris. „Aš tikrai nesigailiu. Jokių seksistinių intencijų šiame pasakyme nebuvo, bet aš matau, kad visada yra dalis politikų, kurie tik ir laukia kaip galėtų greičiau išplauti iš diskusijos turinį ir leistis į kažkokias detales, gnoseologiniius ginčus apie mano panaudotą metaforą“, – TV3 televizijai sakė G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)