Po DELFI naujienos apie sparčiai plintantį iššūkį išsikviesti dvasią Čarlį, skaitytojai pradėjo dalintis savo istorijomis apie tai, kaip jie kadaise kvietė dvasias ir kokį ryšį su kitu pasauliu jiems pavyko užmegzti.

Dvasias kvietė ne kartą

Savo ruožtu skaitytojas Jonas prisipažino ne kartą kvietęs dvasias įvairiausiais būdais, tačiau nė karto jam nebuvo taip baisu, kaip naktį apsilankius apleistoje psichiatrinėje ligoninėje.

„Po dvasių kvietimo seansų man nieko nenutikdavo, nors vienam iš 5 draugų kažkokie simptomai pasireiškė. Pavyzdžiui, jis pradėjo girdėti garsus, bet vėliau tai nurimo“, – pasakojo jis.

Tačiau kartą su draugais jie nusprendė užsukti į pastatą, kuriame anksčiau buvo ligoninė, po to – psichiatrinė ligoninė, kurioje buvo gydomi ir vaikai.

Nuotraukose pamatė tai, ko tikrai nesitikėjo

„Sulaukę vidurnakčio, šviečiant mėnuliui, mes leidomės į rūsius, kur laikė lavonus. Nusileidus pradėjau daryti nuotraukas, naudodamas blykstę. Iš karto pastebėjau, kad kažkas yra ne taip.

Ekrane pasirodė veidas, tačiau fotografuoti nenustojome. Greitai pajutome, kad vaikštant ėmė stipriai krėsti šaltis, atrodė, kad nuolat kažkas seka iš paskos, nors ten nieko nebuvo.

Atidžiau apžiūrėjus visas nuotraukas pamačiau aiškų ir ryškų veidą. Kitose nuotraukose – visą žmogaus siluetą. Dar kitoje, gerai įsižiūrėjus, koridoriaus gale pamatėme pasikorusį mažą vaiką, o šalia jo nuleidę galvas stovėjo kiti vaikai“, – pasakojo skaitytojas.

Jis pripažino – po apsilankymo pastate negalėjo užmigti tris paras.

DELFI pateikia skaitytojo atsiųstas nuotraukas. Perspėjame, jos gali šokiruoti.

„Youtube“ kanale dalijamasi ir įvairiais vaizdo įrašais iš apleistų ligoninių. Apleistų vietų entuziastų teigimu, jose neabejotinai vaidenasi.

Reportažas, kaip teigiama, iš apleistos vaikų psichiatrinės ligoninės Antakalnyje:

Reportažas iš apleistos ligoninės požemių:

DELFI primena, kad skeptikai teigia, kad visos poltergeistų istorijos yra gandai arba sąmoningos klastotės. Neretai įrodoma, kad istorijas apie viešbutyje ar bare gyvenantį poltergeistą skleidžia patys savininkai, suinteresuoti pritraukti daugiau smalsių lankytojų.

Neurologas: mums daug kas nepažinta

Tačiau Vilniaus Šv. Roko ligoninės III ilgalaikio gydymo skyriaus vedėjas, neurologas Jokūbas Fišas DELFI yra pripažinęs, jog mums dar daug kas nepažįstama.

„Apie psichiką, sielos reikalus, dvasinius dalykus žinome labai mažai, be to, ne viskas racionaliai paaiškinama. Yra labai daug metafizinių aiškinimų, Rytų medicinos požiūrių ir tai – daug sudėtingiau, nei mes mokėmės. Praktika rodo, kad gyvenimas ir žmogus yra sudėtingesnis, platesnis, įvairiapusiškesnis. Gali būti visokių sąsajų, tačiau aš labiau būčiau linkęs atskirti dvasinę sferą nuo fiziologinių, neurologinių dalykų“, – DELFI sakė gydytojas.

Kaip elgtis pajutus nelauktą „svečią“? Atsako egzorcistas

Paklaustas, ką sakytų žmogui, kuris jaučia kažko nepažinaus buvimą šalia, ir ką daryti, jei po nelaimės vaidenasi, sapnuojasi, egzorcistas kunigas Arnoldas Valkauskas patarė mažiau dėl to sukti galvą: „Tikinčiam žmogui viskas labai paprasta. Jis meldžiasi už gyvus, mirusius ir į nieką nekreipia dėmesio“.

Tačiau ar gali būti piktojo apsėstų vietų? Kunigas A. Valkauskas įsitikinęs, kad taip ir dėl to pataria šventinti butus, ligonines, nes su malda mes viską pavedame Dievo angelų globai.

„Ta globa nėra šiaip sau, o labai konkreti. Dvasinis pasaulis labai realus, tik gaila, kad mes, kol jo neapčiuopiame, su juo nesusiduriame, to neįvertiname. Manome, kad esame techniški žmonės, kuriems viskas aišku. Tačiau net aukšto lygio fizikams aišku, kad niekas šiame pasaulyje neaišku“, – sakė egzorcistas.

Teiraujamės Jūsų – ar esate girdėję apie panašius reiškinius iš savo artimų žmonių? O galbūt pats manėte, kad susidūrėte su neva antgamtiniais reiškiniais, o vėliau išsiaiškinote, kad šių priežastis – itin paprasta, tarkim, statybinis brokas?

Laukiame Jūsų istorijų ir pasakojimų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Istorija“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1186)