Tokioms Žvalgybos įstatymo ir Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatymo pataisoms po pateikimo pritarė 75, prieš balsavo 2, susilaikė 11 Seimo narių.

Projektai teikiami atsižvelgiant į spalio viduryje priimtą naują Žvalgybos įstatymo redakciją ir su tuo susijusius Valstybės pareigūnų ir politikų darbo apmokėjimo įstatymo pakeitimus. Pagrindiniu šių klausimų svarstyme paskirtas Socialinių reikalų ir darbo komitetas, projektus siūloma svarstyti kartu su 2013 metų valstybės biudžeto II svarstymu.

Pasak projektus pristačiusios l. e. p. finansų ministrės Ingridos Šimonytės, žodis „mažinimas" čia yra visiškai nekorektiškas terminas, nes kalbama apie darbo užmokesčio nedidinimą, tai yra dabar galiojančios darbo apmokėjimo tvarkos pratęsimą dar vieniems metams, kaip ir visiems kitiems iš biudžeto išlaikomiems pareigūnams ir tarnautojams.

"Jeigu šitie įstatymų pakeitimai įsigaliotų nuo 2013 m., kai kurioms institucijoms, vykdančioms žvalgybos funkcijas, būtų užprogramuotas gana didelis darbo užmokesčio didėjimas ir esamomis sąlygomis, ir įvertinant tiek parengtą 2013 metų biudžeto projektą, tiek kartu pateiktus siūlymus, ganėtinai nelogišką didėjimą, nes vienos iš institucijų darbo užmokesčio fondas tokiu atveju padidėtų maždaug 30 proc., lyginant su šių metų darbo užmokesčio fondu", - sakė ministrė.