Tokį pasiūlymą pateikė premjero sudaryta darbo grupė. Vyriausybės teigimu, įgyvendinti Užsienio reikalų ministerijos siūlymą ir įsteigti įstaigą, atsakingą už Lietuvos pristatymą užsienyje, trūksta lėšų.

„Kadangi 2015 metais finansinių galimybių įsteigti įstaigą, atsakingą už Lietuvos pristatymą užsienyje, nėra, darbo grupės posėdyje nutarta, kad 2015 metais Lietuvos pristatymo užsienyje veiksmai turėtų būti koordinuojami pasitelkus tarpžinybinį bendradarbiavimą ir koordinavimą. Darbo grupė siūlo sudaryti Lietuvos pristatymo užsienyje koordinavimo tarybą, kuriai būtų pavesta koordinuoti valstybės institucijų veiksmus pristatant Lietuvą tarptautinėje erdvėje“, - BNS informavo Vyriausybės spaudos tarnyba.

Darbo grupei vadovavo Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas, būsimasis ambasadorius Rusijoje Remigijus Motuzas. Joje dalyvavo atstovai iš Vyriausybės kanceliarijos, Užsienio reikalų, Kultūros, Aplinkos, Ūkio, Švietimo ir mokslo ir Finansų ministerijų deleguoti atstovai.

Naują instituciją steigti siūliusi Užsienio reikalų ministerija teigė, kad šiuo metu šalies pristatymui skiriami 40 mln. litų šalies „išleidžiami nekoordinuotai, nekryptingai ir neefektyviai“. Pagal URM siūlymą, institutas būtų buvęs kuriamas Tarptautinių kultūros programų centro prie Kultūros ministerijos pagrindu, papildant jį trūkstamais etatais ir finansavimu iš kitų institucijų, kurios šiuo metu su šalies pristatymu susijusią veiklą bet kokiu atveju vykdo.