Ministrė apgailestavo, kad sulaukus visuomenininko Andriaus Tapino dėmesio, šiandien turi kalbėti ir atsakyti už visą Kauno miesto savivaldybę.

„Turbūt natūralu, kad žmonėms visada atrodys, jog politikams skiriama per daug pinigų. Ir suprantama, kad šita tema talpina savyje daug emocinio krūvio“, – ketvirtadienio popietę savo „Facebook“ paskyroje rašė politikė.

Ji pakartojo, kad, dirbdama laikinosios sostinės taryboje, už kanceliarines išlaidas atsiskaitė savivaldybės nustatyta tvarka.

„Teikiau tokią informaciją, kokią privalėjau teikti. Savivaldybė turi savo kontrolės mechanizmus. Ją tikrina įvairios institucijos, tikrina ir savivaldybės išlaidas. Klausimų nuo 2011 metų niekam nekilo“, – nurodė J. Šiugždinienė.

Ministrė taip pat leido suprasti, kad informacijos ar išsaugotų ataskaitų, pirkimų čekių ji neturi.

„Savivaldybės Tarybos nariams kartą per ketvirtį nurodyta užpildyti išlaidų ataskaitą. Abejoju, ar kas nors iš Tarybos narių tų ataskaitos lapų kopijas pas save kaupdavo. Aš, jei per protingą laiką nesulaukdavau pastabų dėl ataskaitos, laikydavau, kad klausimas išspręstas“, – aiškino politikė.

„Visos ataskaitos yra savo laiku atiduotos savivaldybei. Prieš ketverius metus, kadencijos pradžioje Tarybos naujokai patys bandydavome nunešti čekius, bet jų nereikėjo. Todėl jų ir nekaupėme. Tarybos narių buvo prašoma tik pateikti popierinę ataskaitą“, – pažymėjo J. Šiugždinienė.

Politikė akcentavo besivilianti, kad savivaldybių tarybų narių veiklos apmokėjimas bus aiškiau reglamentuojamas ir skaidresnis.

Tad dėkodama rėmėjams už išreikštą pagarbą, J. Šiugždinienė nurodė nepraradusi „ūpo dirbti“. Todėl ketina ir nacionaliniu būdu remti iniciatyvas, siekiančias skaidrinti ir aiškiau reglamentuoti savivaldybės tarybos narių veiklai skirtų lėšų apmokėjimą.

„Dėl susiklosčiusios situacijos, nei ūpo dirbti, nei komunikuoti su visais interesantais nepraradau“, – pridūrė ji.

Abejonės, ar J. Šiugždinienė skaidriai naudojo savivaldybės tarybos nario veiklai skirtas lėšas, kilo po to, kai ketvirtadienį visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad švietimo, mokslo ir sporto ministrė J. Šiugždinienė, prieš pradedama darbą ministerijoje, galimai gavo daugiau kaip 13 tūkst. eurų.

ELTA primena, kad klausimai dėl savivaldybių tarybų narių išlaidų skaidrumo kilo po to, kai visuomenininkas A. Tapinas ėmėsi tyrimo dėl galimo savivaldos biudžeto pinigų švaistymo.

Dėl susiklosčiusios situacijos savivaldybėse, A. Tapinas kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą.

STT balandžio pabaigoje pradėjo tyrimą dėl Pagėgių ir Šilutės savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai gegužės pradžioje taip pat pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

Nors Seime buvo registruoti Vietos savivaldos įstatymo pakeitimai, kuriais norėta nustatyti konkrečias tarybos narių veiklai skirtų lėšų lubas, taip pat griežtinti atskaitomybę rinkėjams, numatyti aiškių auditų ir patikrų tvarką, jie antradienį buvo atmesti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)