Viešojoje erdvėje pasirodžius prokurorų Juliaus Rėksnio bei Gintaro Jasaičio išsakytiems teiginiams apie galimą neskaidrumą prokuratūros sistemoje, jie yra pakviesti savo paaiškinimus ir argumentus išsakyti posėdžio metu.

Anot A. Širinskienės, komisijos darbas šiuo klausimu yra labai svarbus, nes prokuratūra pati nesugebėtų klausimo išspręsti.
„Kada prokurorai pasakoja apie patirtą spaudimą arba nurodymus ir iš prokuratūros sistemos, tai šiuo atveju tų pajėgumų (prokuratūrai pačiai vertinti susiklosčiusią padėtį. - ELTA) nėra“, - Eltai sakė Seimo laikinosios tyrimo komisijos pirmininkė.

ELTA primena, kad prokuroras J. Rėksnys ir Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras G. Jasaitis viešojoje erdvėje buvo pateikę informaciją apie galimą politikų įtaką ikiteisminiams tyrimams.

Balandžio 11 d. Seimas pratęsė šios Seimo laikinosios komisijos darbą iki šių metų gruodžio 15 d. Parlamentarės A. Širinskienės teigimu, komisija darbo laiku negalėjo baigti dėl išorės trikdžių.