„Kaip žinia, socialiniuose tinkluose jau daugiau kaip trys savaitės plinta vaizdo įrašas, kuriame ministras demonstruoja tikrai labai apgailėtiną anglų kalbos mokėjimą. Kuomet tiesiog nemokama perskaityti iš lapelio.

Net ir „paskutinis mėnesis“ anglų kalba perskaitomas kaip „paskutinė burna“. Kaip žinia, tokie dalykai tarptautiniuose renginiuose, kuriuos ministras pademonstruoja, nėra pats geriausias pavyzdys. Ypač suprantant, kad NATO summitas artėja“, – teigė A. Širinskienė.

Ji Vyriausybės vadovės I. Šimonytės paklausė, ką ši planuoja dėl to daryti, galbūt yra ministro anglų kalbos žinių tobulinimo planas.

I. Šimonytė atsakydama kreipėsi į pačią A. Širinskienę.

„Jūs, kaip dora katalikė, turbūt turėtumėte laikytis tos nuostatos, kad peikti kitus žmones, ypač jų fizines savybes ar kokius nors asmeninius gebėjimus nėra padoru net tada, kai pati puikiai kalbate angliškai, nedarote jokių tarimo klaidų ir panašių kitų dalykų.

Nieko aš nesiruošiu daryti. Tikrai tikiu, kad ministras pats gali įvertinti savo gebėjimų ir sugebėjimų lygį, kur jam reikia tobulintis. Ir tai daro. Ačiū už klausimą“, – tokį atsakymą Mišrios Seimo narių grupės atstovei A. Širinskienei pateikė I. Šimonytė.

Į diskusiją įsiterpė ir pats krašto apsaugos ministras A. Anušauskas.

„Vis dėlto. Iš tikrųjų dėkui už klausimą, pasiūlymą, dirbu su tuo“, – sakė A. Anušauskas.

Ir tada jis prabilo angliškai.

„O dėl mano kalbos renginyje – buvau labai pavargęs, nes kelias naktis nemiegojau. Sakiau žodžius sunkiai“, – angliškai Seimo salėje kalbėjo ministras.

Ir tada toliau kalbėjo lietuviškai.

„Puikiai žinau, kad po trijų nemigos naktų galvojau, jog kalbu gana greitai. Taip, kalbėjau labai lėtai, tiesą sakant, tai buvo ne pats geriausias epizodas. Bet, atleiskite, ne jums mane mokyti, ponia Širinskiene“, – sakė A. Anušauskas.

A. Širinskienė dar replikavo – priminė I. Šimonytei, kad pastaroji pati yra pasityčiojusi iš buvusių premjerų Algirdo Butkevičiaus ir Sauliaus Skvernelio kalbų angliškai.

„Iš tikrųjų labai norėtųsi, kad būtų taikomi vienodi standartai jūsų Vyriausybei“, – sakė A. Širinskienė. Dar kartu ji pridūrė, jog A. Anušauskas angliškai kalbėdamas Seime padarė kelias klaidas.

I. Šimonytė dar turėjo ką pridurti.

„Gerbiamoji kolege, aš priekaištų sau dėl savo anglų kalbos tikrai jokių neturiu. Ačiū“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)