Apie tai Lietuvos regionų frakcijoje dirbanti Seimo narė pranešė feisbuke.

„Ką tik sulaukiau telefoninio skambučio ir skambinusi ponia išrėžė, kad už savo šiandienos pasisakymus Seime sulauksiu atpildo – „savam mirtim nemirsit“. Cituoju pažodžiui. Grasinimų nebijau. Policiją apie juos informuosiu, vos tik baigsis posėdis ir rasiu laiko surašyti pareiškimui. Bet Landsbergio gerbėjų mentalitetas – nenusakomas. Labas rytas. Atsibuskit gal kartą, ne Rusijoje gyvenat, kad opoziciją žudytumėt“, – rašė ji.

A. Širinskienė Delfi pasakojo moters skambučio sulaukusi pasibaigus rytiniam plenariniam posėdžiui.

Politikė neabejoja, kad nepažįstamos moters pyktį sukėlė pasisakymais apie valstybės vadovo statuso suteikimą Vytautui Landsbergiui.

Seimas ketvirtadienį galutinai nusprendė Aukščiausiosios tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkui profesoriui V. Landsbergiui suteikti šį statusą.

A. Širinskienė posėdyje kalbėjo teigė, kad tokiu projektu siekiama perrašyti Lietuvos istoriją ir manipuliuoti faktais. „Šiandien pradėjome daryti kaip Putino Rusija, pradėjome klastoti istoriją“, – kalbėjo A. Širinskienė.

„Baigus svarstyti šį klausimą ir pasibaigus posėdžiui grįžau į savo kabinetą ir netrukus į tarnybinį telefoną sulaukiau nežinomo skambučio. Man turėjo pretenzijų dėl mano pasisakymo Seime ir tiesiog sakė, kad sava mirtimi nemirsiu. Man yra akivaizdu, kad „sava mirtimi nemirsiu“ būtent dėl tų pasisakymų“, – kalbėjo ji.

Anot A. Širinskienės, skambinusi moteris buvo vidutinio amžiaus.Ji neabejoja, kad parlamentarų telefono numerius sužinoti nesunku – jais esą dažnai dalinamasi internete.

A. Širinskienė teigė, kad į policiją kreipsis dar ketvirtadienį.

„Manau, kad turiu tai padaryti, nes skambintoją ir jos tikruosius ketinimus reikia išsiaiškinti. Nenormalu, kad demokratinėje valstybėje žmogui yra grasinama už jo nuomonę parlamente. Aš suprantu rinkėjų pyktį ar nemalonius pasisakymus, bet kai pereinama į grasinimus, tai, vargu, ar suderinama su normalia demokratine valstybe“, – teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)