Pirminiais ugniagesių duomenimis, žmonės per audrą nenukentėjo. Klaipėdos uoste dėl stipraus vėjo laivyba buvo ribojama jau nuo antradienio nakties. Bangų aukštis jūroje siekė iki 4,5 metro.

Kai kurie klaipėdiečiai teigė, kad tokios audros nematė mažiausiai dešimtmetį.

„Klaipėdos vandens“ generalinis direktorius Benitas Jonikas „Info TV“ sakė, kad lietus Klaipėdoje nurimo 14 valandą.

Labai stiprus vėjas, pasak jo, vyravo visą naktį iš antradienio į trečiadienį.

„Pagal hidrometeorologinius duomenis, iki 30 metrų per sekundę. Vyravo pietvakarių vėjas, prinešė gausiai vandens iš jūros, kilo bendras marių lygis. Uosto akvatorijoje, mūsų žiniomis, vanduo pakilo per 60 centimetrų, dėl ko bendras marių lygis galėjo kilti netgi metrą ir aukščiau“, – kalbėjo „Klaipėdos vandens“ vadovas.

Miesto kolektoriai, kaip paaiškino B. Jonikas, taip pat buvo apsemti.

„Susidarė toks apsėmimas, nes vanduo neturėjo kur išbėgti“, – sakė pašnekovas.

Audra pajūryje

Kritinis lygis Danės upėje pasiektas nebuvo.

„Tačiau Danės vanduo yra ženkliai pakilęs“, – pripažino B. Jonikas.

Daliai žmonių nebuvo galima palikti namų dėl jų kiemus apsėmusio vandens.

„Pietinės Klaipėdos gyventojų kolektoriai, kurie susidaro ir keliolikos kvadratinių kilometrų kiekio – tai paviršiaus, lietaus nuotekos- neturėjo galimybės ištekėti į marias, dėl to buvo apsemta pietinė miesto dalis“, – teigė „Klaipėdos vandens“ generalinis direktorius.

B. Jonikas patikino, kad popiet jau visi gyventojai galėjo išeiti iš namų ir gatvės tapo pravažiuojamos.

„Audra, stichinė nelaimė pridaro nuostolių visiems – nuo gyvenamųjų namų iki kioskų, prekybos vietų. Sudėtinga vertinti tuos nuostolius, bet audra yra stichinė nelaimė“, – kalbėjo pašnekovas.

Jis taip pat sakė, kad Klaipėdos rajone buvo fiksuoti ir elektros sutrikimai, tikėtina, atsiradę dėl nuvirtusių ant laidų medžių.

Audra pajūryje

„Mūsų tarnybos važiavo, vyko, statėme generatorius, kad užtikrintume siurblių darbą, kad būtų išpumpuojamos siurblinės“, – pasakojo B. Jonikas.

Iš viso, pasak jo, Klaipėdos mieste kritulių kiekis siekė arti 15 milimetrų, tačiau didžiausias kritulių kiekis teko rajonui – Vėžaičiuose jis siekė 70 milimetrų.

„Pasak hidrometeorologų, trūko vieno milimetro iki stichinio lietaus kiekio. Bendras mėnesio lietaus kiekis yra 80 milimetrų, tai per kelias valandas, praktiškai per parą iškrito arti mėnesio kritulių kiekis“, – sakė „Klaipėdos vandens“ vadovas.

B. Jonikas patikino, kad Klaipėdoje paviršiaus lietaus nuotekos yra atskirtos nuo buitinių nuotekų, tad rizikos, kad jos susimaišys ir užterš marias, nėra.