Penktadienio dieną, pasak sinoptikės, virš Lietuvos suksis žemo slėgio sūkurys. Vietomis pasnigs, vėjas sniegą pustys.

„Diena bus debesuota, o pragiedrulių atsiras tik kai kur, daugiau ties šiaurės vakariniais šalies rajonais. Daugelyje rajonų truputį pasnigs. Vietomis purų ir lengvą sniegą ims pustyti.

Pūs vakarinių krypčių vėjas, 6–11 m/s greičiu, pajūryje sustiprės ir iki 14 m/s. Įdienojus temperatūra bus neigiama ir svyruos tarp 5–10 laipsnių šalčio, o ties pajūriu bus truputį šilčiau – apie 2–4 laipsnius šalčio“, – teigė sinoptikė.

Šeštadienį žemo slėgio sūkurys nuo Lietuvos ims tolti, stiprės aukštesnio slėgio laukas.

„Tiek naktį, tiek ir dieną danguje atsiras pragiedrulių, o pasnigti turėtų tik vietomis. Kai kur irgi lengvą sniegą ims pustyti“, – žadėjo I. Daunoravičiūtė.

Šeštadienio naktį, pasak pašnekovės, pūs vakarinių krypčių vėjas, dieną jis pasisuks iš šiaurinių krypčių, bus vidutinio stiprumo – 6–11 m/s greičio.

„Šeštadienio naktį temperatūra kris iki 11–16 laipsnių šalčio, vakariniuose rajonuose bus kiek aukštesnė temperatūra. Ji ten svyruos tarp 6 ir 10 laipsnių šalčio.

O šeštadienio dieną temperatūra irgi išsilaikys neigiama ir bus apie 4–9 laipsnius šalčio. O ties šiaurės rytiniais šalies rajonais, kur ir naktis bus gerokai šaltesnė, ir dienos metu temperatūra išliks kiek žemesnė“, – apie šeštadienio orus pasakojo sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

Sekmadienio orus ims lemti aukšto slėgio sistema, kurios centras – ties Skandinavija. Orai sekmadienio naktį bus labai šalti, sakė pašnekovė.

„Tiek naktį, tiek ir dieną danguje bus nemažai pragiedrulių, o pasnigti jau neturėtų. Pūs šiaurės, šiaurės rytų krypties vėjas, jis nebus stiprus.

Naktį danguje atsiradus pragiedruliams, temperatūra sparčiai kris ir naktis bus labai šalta – tarp 15 ir 20 laipsnių šalčio. O šiaurės rytų Lietuvoje pašals ir dar smarkiau – iki 21–26 laipsnių šalčio.

O sekmadienio dieną tas šaltis laikysis. Ir temperatūra bus apie 14–19 laipsnių šalčio. O šiaurės rytiniuose rajonuose ji išliks ir dar keliais laipsniai žemesnė“, – Delfi sakė sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

Pirmadienį šaltis dar pagąsdins, sakė ji, bet antradienį į Lietuvą ims plūsti šiltesne oro masė.

„Tad šaltis ims trauktis į rytus ir tiek naktimis, tiek dienomis bus gerokai šilčiau“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją