Sinoptiko teigimu, penktadienio dieną Lietuvoje vyraus debesuotas su pragiedruliais dangus

„Daugiau debesų sukinėsis rytiniuose ir vakariniuose šalies rajonuose, o ties vidurio Lietuva saulėtų valandų turėtų išlikti daugiausiai.

Vietomis sulauksime trumpalaikio lietaus, jis labiau tikėtinas šalies vakaruose, bei rytinėje pusėje. Būtent rytiniuose rajonuose lietus bus kiek intensyvesnis, vietomis smarkus bei lydimas perkūnijos“, – teigė P. Starkus.

Pasak jo, penktadienio dieną pūs nestiprus, besikeičiančios krypties vėjas, kiek stipriau jis pasijaus tik lietaus metu.

„Aukščiausia temperatūra įdienojus sieks 19–24 laipsnius šilumos“, – Delfi sakė P. Starkus.

Debesys prasisklaidys šeštadienio naktį, tad bus palankesnės sąlygos stebėti ir Perseidų meteorus. Tačiau naktis bus vėsi

„Žymesnio lietaus nenumatoma, vėjas išliks nestiprus – šiaurės–vakarų krypties. Naktis numatoma vėsi – temperatūra pažemės iki 7–12 laipsnių ir tik tai kur išliks 13–15 laipsnių šiluma“, – teigė sinoptikas.

Fantastiškas oras Palangoje per Gintarinį savaitgalį

Šeštadienio dieną ir toliau išliks nepastovus debesuotumas, žymesnio lietaus nėra numatoma.

„Pūs nepastovios krypties nestiprus vėjas. Aukščiausia temperatūra bus panaši į penktadienio – tarp 19 ir 24 laipsnių šilumos“, – Delfi sakė P. Starkus.

Didesnių pokyčių nėra numatoma ir sekmadienio naktį.

„Dangus išliks mažai debesuotas, lietaus nesulauksime. Nepastovios krypties vėjo beveik nesijaus, o temperatūra pažemės iki 8–12 laipsnių, kiek šilčiau išliks tik pajūryje – tarp 14 ir 16 laipsnių šilumos“, – kalbėjo jis.

Nepastovus debesuotumas vyraus ir sekmadienio dieną, tačiau žymesnio lietaus dar nesulauksime, teigė sinoptikas P. Starkus.

„Vėjas taip pat išliks nestiprus – į šalį pamažu ims plūsti daug šiltesnio oro masė. Tad popietę temperatūra kils jau iki 22–27 laipsnių šilumos“, – teigė sinoptikas.

Na, o kitos savaitės pradžioje vietomis sulauksime trumpalaikio lietaus, tačiau ir toliau į šalį plūstantis šiltas oras lems dar karštesnes dienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją