„Europa šiais metais kardinaliai pasikeitė. Nuo Rusijos agresijos prieš Ukrainą pradžios mes ne kartą girdėjome pasakymus, kad geležinė uždanga nusileido vėl. Tik per tris dešimtmečius padarytų teisingų sprendimų dėka Baltijos šalys šiandien yra kitoje uždangos pusėje“, – išplatintame pranešime teigė V. Sinkevičius.

Pasak jo, Baltijos šalių įgyvendinti projektai skatinant energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos šiandien leidžia regionui jaustis šiek tiek ramiau. Visgi, pabrėžė jis, būtina įgyvendinti ir kitus energetikos projektus.

„Baltijos šalys pagaliau turi parodyti vienybę – privalome išsinarplioti iš BRELL voratinklio ir sinchronizuotis su kontinentinės Europos energijos tinklais. Taip pat prieš dvejus metus mes susivienijome siekdami išsaugoti Baltijos jūrą ateities kartoms. Ir mes turime ne tik išsaugoti, bet ir tvariai ją naudoti žmonių labui. Pavyzdžiui, vykdyti bendrus atsinaujinančių išteklių energetikos projektus jūroje. Tai, viso labo, tik keli bendradarbiavimo pavyzdžiai“, – akcentavo jis.

Be to, V. Sinkevičius atkreipė dėmesį, kad pasiekus energetinę autonomiją, svarbu neįklimpti ir į naujas priklausomybes – nuo trąšų, žaliavų ar naudingųjų iškasenų, kurių reikės ateities ekonomikai.

ELTA primena, kad Baltijos Asamblėja yra Lietuvos, Estijos ir Latvijos parlamentų tarptautinio bendradarbiavimo organizacija, įkurta 1991 m. lapkričio 8 d. Taline.

Svarbiausias jos tikslas bendradarbiaujant su vyriausybių atstovais ir įvairių sričių ekspertais, vadovaujantis racionalumo, tarpusavio naudos ir vienybės principais – spręsti Lietuvos, Estijos ir Latvijos valstybių aktualiausius saugumo, ekonomikos, kultūros, mokslo, švietimo, sveikatos apsaugos ir kitus klausimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)