Ž. Gudlevičienė teigė, jog vis dažniau girdint apie netikrinamus Galimybių pasus, kai tai yra būtina daryti, tikrai nėra patenkinama situacija.

„Patikros vyksta, tikrinama nemažai įstaigų ir nusižengimų randama, bet kalbėjome, kad kontrolę reikėtų sustiprinti, nes, kaip matome iš pranešimų ir pasisakymų viešojoje erdvėje, matoma tai yra nepakankama ir žmonės atsipalaidavo“, – LRT radijo eteryje penktadienį sakė I. Šimonytės patarėja Ž. Gudlevičienė.

Visgi, I. Šimonytės patarėja nepatikslino, kaip atrodytų Galimybių paso kontrolės stiprinimas.

Aktyvus patikrinimas

Prieš kelias savaites beveik 200 pareigūnų apskričių centruose esančiuose prekybos centruose tikrino galimybių pasus.

Buvo tikrinami žmonės, jau praėję pro prekybos centrų apsaugą.

Patikrinta beveik 12 tūkst. asmenų.

Įkliuvo 38 asmenys, pateikę svetimus galimybių pasus.

Visiems pradėti ikiteisminiai tyrimai (tas, kas pagrobė ar neturėdamas teisėto pagrindo įgijo, laikė, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo fizinio ar juridinio asmens antspaudą, spaudą, dokumentą ar griežtos atskaitomybės blanką, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų).

Daugiausia tokių nusikaltėlių sulaikyta Kauno ir Klaipėdos apskrityse. Trečioje vietoje – Vilniaus apskritis.

Telšių, Tauragės ir Šiaulių apskrityse neįkliuvo nė vienas.

Vyriausybės sprendimu nuo rugsėjo 13 dienos daugelis paslaugų bei prekybos vietų apribotos galimybių paso neturintiems žmonėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (654)