„Nenustebino, nes taip jau yra, kad praėjusiais metais nuo invazijos vasario 24 dienos, turbūt visos premijos, kurios yra teikiamos žmonėms, kovojantiems už laisvę, metų žmonių nominacijos, jos visos yra skiriamos tiems, kas dabar yra dėmesio centre. Ir tai yra arba Ukraina, arba Ukrainos žmonės, arba prezidentas V. Zelenskis (...). Koks čia dar galėjo būti sprendimas? Tiesiog, vienintelis sprendimas, kuris buvo galimas“, – žurnalistams penktadienį Seime sakė I. Šimonytė.

Premjerė atviravo, kad jos nestebina ir Ukrainos žmonių pasiryžimas ginti savo tėvynę. Pasak jos, dar prieš prasidedant plataus masto invazijai, ukrainiečiai buvo pasiruošę likti ir ginti savo šalį.

„Kaip tik vasarį vykusio vizito metu žmonės rusakalbiai, kuriuos man teko pakalbinti ir paklausti – ar jūs nebijote, kaip jūs jaučiatės, o kas bus, jeigu prasidės invazija – labai ramiai man atsakė: „Paimsiu ginklą ir ginsiu Ukrainą, apsaugosiu savo šeimą ir ginsiu Ukrainą“, – pasakojo ministrė pirmininkė.

ELTA primena, kad, minint Laisvės gynėjų dieną, Ukrainos prezidentui V. Zelenskiui įteikta jam paskirta 2022 metų Laisvės premija. Už nutarimą Ukrainos prezidentui skirti laisvės premiją Seimas gruodžio mėnesį balsavo vienbalsiai.

Seimo Kovo 11-osios Akto salėje vykusioje iškilmingoje ceremonijoje premijos laureatas dalyvavo nuotoliniu būdu. Kreipdamasis į renginio dalyvius jis padėkojo už premiją, kuri, anot jo, yra skirta visiems ukrainiečiams, kurie kovoja už laisvę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją