„Yra sričių, kur tradiciškai Tėvynės sąjungos politikai ar su ją susiję ekspertai yra labai stiprūs, tačiau paliksime galimybę ir savo partneriams pasiūlyti savo – ieškosime geriausio kandidato Lietuvai. (...)

Nė viena vieta nėra niekam rezervuota“, – pirmadienį Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė I. Šimonytė.

Kandidatė į premjerės postą kalbėjo, kad derybos yra derybos.

„Jos tęsiasi tol, kol baigiasi. Dėl nieko nesutarta, kol dėl visko nesutarta“, – sakė ji.

I. Šimonytė teigė, kad kai tik ras laiko pasikalbėti su potencialios koalicijos, iškart tai tai padarys.

„Kiek tai užtruks – dabar pasakyti būtų neatsargu ir sunku. Galiausiai naujasis Seimas į posėdį susirinks tik lapkričio viduryje, tada prasidės statutiniai terminai, kada kažkas turi būti įvykę. Reikia manyti, kad jei pavyks susitarti dėl esminių darbų, tai dėl žmonių, kurie gali tuos darbus įgyvendinti, susitarti, matyt, nebus sudėtinga“, – kalbėjo ji.

Konservatorių lyderė pridūrė, kad neturi planų kalbinti šiuo metu dirbančių ministrų pasilikti darbui ir kitoje Vyriausybėje.

Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis

Kur reikės, ten ir dirbs

TS-LKD pirmininkas G. Landsbergis sakė, kad antrasis turas partijai buvo didelis rūpestis.

„Tikimės, kad pateisinsime lūkesčius“, – sakė jis.

G. Landsbergis komentavo, kad naujoje kadencijoje galėtų dirbti, kur reikia.

„Sakydamas, kad galiu dirbti Kultūros komitete, turiu galvoje, kad galiu dirbti ten, kur yra naudingiausia, kur galiu atnešti daugiausiai naudos, tiek koalicijai, tiek Vyriausybei“, – sakė jis.

Rinkimus laimėjusios partijos vadovas teigė, kad dabartinių valdančiųjų santykiai su žiniasklaida nebuvo geras pavyzdys.

„Aštrūs kampai nekūrė geros atmosferos valstybėje“, – sakė jis.

I. Šimonytė teigė, kad ir ateityje išliks atviru žmogumi.

„Visą laiką stengiuosi atsakyti į visus klausymus, išskyrus tuos, į kuriuos tiesiog negaliu atsakyti. Galiu pažadėti, kad kaip beatrodytų Vyriausybė, jei man tektų jai vadovauti, iš savo pusės pažadu ta patį: skaidrumą, atvirumą“, – sakė ji.