„Jau ketvirtą dešimtmetį minime Nepriklausomybės atkūrimo dieną, švenčiame išsivadavimą iš okupacijos, demokratijos pergalę. Kovo 11-osios vienybės dvasia iki šiol lydi mus kuriant turtingą, modernią ir, svarbiausia, laisvą Lietuvą“, – savo sveikinime teigia I. Šimonytė.

Taip pat premjerė savo sveikinime primena, kad laisvė yra pamatinė vertybė kurią reikią saugoti ir tai darant konkrečiais veiksmais. Dėl šios priežasties tokią dieną reikia prisiminti ir Rusijos vykdomą agresiją Ukrainos atžvilgiu ir Ukrainos žmonių parodytą narsą ginant savo laisvę.

„Laisvė yra pamatinė vertybė. Tai akivaizdžiai liudija narsi mūsų brolių ir seserų kova Ukrainoje, kur jau antrus metus tebesitęsia žiauri Rusijos nusikaltėlių vykdoma agresija. Šis neįtikėtinai brutalus XXI amžiuje karas Europai ir visam pasauliui įrodo, jog nėra ir negali būti jokių raudonų linijų ginant taisyklėmis grįstą pasaulio tvarką. Tai priminimas, kad nepriklausomybę nuolatos reikia ginti ne vien skambiais žodžiais, bet ir konkrečiais darbais“, – sveikinime tvirtino Ministrė Pirmininkė.

„Šiandien ukrainiečiai moka skaudžią kainą ir gina mūsų visų laisvę. Todėl turime padaryti daugiau, nei galime, kad pergalę iškovotume kuo greičiau, kad visam laikui palaidotume vienos sergančios šalies imperines užmačias“, – tikino ji.

Premjerė linki, kad pakili šventės nuotaika skleistų meilę Lietuvos valstybei ir vienybę tarp jos Lietuvos žmonių.

„Mieli Lietuvos žmonės, nuoširdžiai sveikinu Jus Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Tegul pakili šios šventės nuotaika vilnija po visą šalį, skleisdama vienybės ir pasitikėjimo valstybe dvasią. Sveikinu su meilės ir pasididžiavimo mūsų Tėvyne – laisva ir nepriklausoma Lietuva – diena!“, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime.

1990 metų kovo 11 dieną Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas paskelbė, kad atkuriama nepriklausoma Lietuvos valstybė.

Už Aktą „Dėl Lietuvos Nepriklausomos valstybės atstatymo“ balsavo 124, susilaikė šeši deputatai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)