„Man dar neteko matyti paties kreipimosi teksto, tai negalėčiau pakomentuoti. Ikiteisminį tyrimą, kaip žinia, pradėjo policija, galima užduoti klausimą, ar bus lygiai taip pat griežti ir dėl himno žodžių išniekinimo kai kuriuose renginiuose – bet čia aš gal šiek tiek ironizuoju“, – pirmadienį per spaudos konferenciją sakė I. Šimonytė.

„Tiesą sakant, policija turėtų aiškintis dėl savo motyvų pradėti ikiteisminį tyrimą – aš tikrai nenorėčiau veltis į kiekvieno ikiteisminio tyrimo pagrįstumą ar nepagrįstumą. Tačiau manau, kad esame turėję tokių gana keistų patirčių praeityje, kai už iš esmės menininkų raišką atsakas būdavo ne būtinai pats adekvačiausias“, – kalbėjo ji.

Teisėsauga yra pateikusi D. Liškevičiui įtarimus dėl valstybės simbolių išniekinimo 2000 metais sukurtame videoperformanse „​Kliaksas / Restartas“, per kurį menininkas šokoladuotą veidą nusivalo į Lietuvos Trispalvę.

Po praėjusią savaitę prie Seimo vykusio mitingo socialiniuose tinkluose paplito jame padarytas vaizdo įrašas, kuriame atlikėja nemokėjo Tautiškos giesmės žodžių. Šis įrašas sukėlė plačias diskusijas, dalis žmonių piktinosi, kad taip tyčiojamasi iš valstybės himno.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)