„Mano supratimu, Seimas daugiausiai skyrė laiko tam, kas ir yra jo darbas, – tai yra svarstyti įstatymų projektus, nutarimus ir rezoliucijas. Nebuvo švaistomas laikas visokioms praeities tyrimo komisijų sudarymo peripetijoms ir kitiems dalykams, kuriems anoje kadencijoje buvo skirta daug laiko“, – apibendrindama besibaigiančios pavasario sesijos darbą, žurnalistams sakė premjerė I. Šimonytė.

Visgi ministrė pirmininkė įžvelgė ir darbo trūkumų. Pasak jos, pavasario sesijoje nebuvo įgyvendinta viskas, kas buvo suplanuota.

„Turbūt buvo padaryta ta pati klaida, kuri visada būdavo padaroma, – buvo suplanuota per daug darbų, ir Seimas nespėjo apsvarstyti visko, ką pats sau buvo užsibrėžęs sesijos darbotvarkėje. Mes taip pat nespėjome pateikti vieno iš svarbesnių paketų, susijusių su inovacijų reforma. Tikimės, kad rudens sesijos pradžioje galėsime jį svarstyti“, – teigė Vyriausybės vadovė.

„Apskritai vertinant, manau, kad buvo eilinė Seimo sesija ir didžiąja dalimi, ką Seimas buvo užsibrėžęs padaryti, tą ir padarė“, – pridūrė premjerė.

ELTA primena, kad kadenciją baigusiame ir „valstiečių“ dominuotame Seime nemažai politikų bei visuomenės dėmesio sulaukė tuomečių „valdančiųjų“ sudarytos laikinosios tyrimų komisijos, skirtos tirti oponentų darbą. Ko gero, daugiausiai dėmesio sulaukė tyrimas, kuriuo siekta įvertinti Andriaus Kubiliaus Vyriausybės darbą ekonominės krizės metu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)