Ministras taip pat atkreipė dėmesį, kad respiratoriai yra efektyvesnė apsaugos nuo viruso plitimo priemonė. Dėl to buvo priimtas sprendimas renginiuose privalomai dėvėti ne kaukes, o respiratorius.

„Jūsų informacija nėra tiksli. Tikrai visose šalyse nėra atlaisvinamos priemonės. Kiekviena valstybė turi priemonių rinkinį – kai kurias priemones pastiprina, kai kurias keičia, kai kurias modifikuoja, ar mes kalbėtume apie galimybių pasą, praktiškai visose ES šalyse jis šiuo metu vienokiu ar kitokiu pavadinimu egzistuoja“, – ketvirtadienį, Vyriausybės valandos metu atsakydamas į „darbiečio“ Aido Gedvilo klausimą atsakė A. Dulkys.

Ministras akcentavo statistikos duomenis.

„Skirtumas tarp nepasiskiepijusių ir pasiskiepijusių trimis dozėmis užsikrėtimas yra net 11 kartų. Tai tie skirtumai – ar naudojamės priemonėmis, ar nesinaudojame, ar skiepijamės, ar nesiskiepijame, yra tikrai pakankamai didžiuliai. Į tai reikėtų atkreipti dėmesį. Neklaidinkite“, – akcentavo A. Dulkys.

Premjerė Ingrida Šimonytė taip pat atsakė A. Gedvilui, kuris kalbėjo apie planus nuo kovo Jungtinėje Karalystėje atšaukti ribojimus ir ragino premjerę nepergyventi dėl nepavykusio projekto dėl privalomo skiepijimo medikams ir socialiniams darbuotojams.

„Aš pergyvenu dėl tų žmonių, kurie numirs dėl to, kad paklausė blogo patarimo arba sunkiai gulės ligoninėje, prisigulės pragulų ir visokių komplikacijų. Jūs, kasdien matydamas statistiką, turbūt matote, kad ji neigiama prasme „puošia“ žmones, kurie neskiepyti“, – sakė I. Šimonytė.

Jos teigimu, Jungtinėje Karalystė jau yra praėjęs naujų COVID-19 atvejų pikas.

„Mums dar turbūt iki jo dar yra pora savaičių mažiausiai. Kai mes jį praeisime, būsime kažkuriame pasaulyje ir spręsime, ką reikia“, – sakė I. Šimonytė, paprašiusi neteigti, kad omikron yra daug lengvesnė atmaina, nes ir omikron užsikrėtę žmonės atsiduria ligoninėse ir miršta.

„Daugiausia tai yra neskiepyti žmonės. Reikia daryti tam tikras išlygas šiuose lengvabūdiškuose pasisakymuose“, – pridūrė premjerė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)