„Dėl to tikrai tenka apgailestauti. Ypač gaila, kad ši priemonė buvo prikabinta vykdyti Kultūros tarybai, kuriai tai ir pagal jos prigimtį nepriklausytų – nes tai yra institucija, kuri finansuoja įvairius kultūros projektus. Jeigu kažkas norėjo kažkokią techninę funkciją atlikti, tai tikrai nereikėjo dengtis garbingu Kultūros tarybos vardu. Man labai apmaudu, kad taip atsitiko, tai tikrai nepuošia valstybės institucijų, bet tą išspręsti yra labai paprasta – tiesiog tokios tvarkos neturi būti“, – LRT radijui sakė premjerė.

Paaiškėjus, kad bendrovėms, ketinusioms surengti F. Kirkorovo ir M. Šufutinskio koncertus, buvo skirtos subsidijos už neįvykusius ar perkeltus renginius, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis dar praėjusią savaitę užsiminė apie tai, kad būtų galima išplėsti vadinamuosius asmenų „juoduosius sąrašus“, kuriems draudžiama atvykti į šalį. Pirmadienį Užsienio reikalų ministerija (URM) informavo Migracijos departamentui pasiūliusi į Lietuvą neįleisti atlikėjo F. Kirkorovo.

I. Šimonytės teigimu, reikėtų kritiškai įvertinti nuostatas, esą nereikėtų painioti politikos ir meno. Premjerės teigimu, F. Kirkorovas yra vienas iš atlikėjų, kuris yra išnaudojamas būtent politiniais tikslais.

„Dažnai yra naudojamas toks naratyvas, kad nepainiokite sporto su politika ar nepainiokite meno su politika. Yra nemažai žmonių, kurie dalyvauja mene ir sporte, ir jie būna išnaudojami politiniais tikslais – ponas Kirkorovas yra vienas iš jų“, – teigė I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)