Viena vertus, pasak I. Šimonytės, tai gali būti tik dar viena Kremliaus propagandinė „smarvinė bombikė“, kita vertus, akcentuoja politikė, Moldova privalo išlikti Vakarų ir Lietuvos prioritetų sąrašo viršuje.

„Yra labai svarbu tiksliai skaityti, kas yra sakoma. Naujasis premjeras, kuris tikrai turi patirtį spec. tarnybose, žvalgyboje ir, manau, kad tikrai žino, kaip dera apie tokius kalbėti, kalbėjo apie rizikas, kad yra tokios rizikos, o ne apie planus“, – situaciją „Žinių radijui“ ketvirtadienį komentavo I. Šimonytė.

„Ir visada taip buvo, kad Rusija yra suinteresuota kelti sumaištį Moldovoje. Būtent todėl mes Moldovai skiriame labai daug dėmesio“, – pridūrė ji.

I. Šimonytė pabrėžia, kad ir toliau labai svarbu remti Ukrainą, tačiau taip pat, pasak jos, yra svarbu neatitraukti dėmesio ir nuo Moldovos, kurioje Rusija kelia sumaištį.

„Yra Padniestrės klausimas, kuris iki šiol yra neišspręstas. Ir, man atrodo, čia nėra nieko nuostabaus, lygia taip pat, kaip ir Abchazijos ir Šiaurės Osetijos, kažkokie kiti regionai, kur kažkokios periodiškai žinutės iššoka, kad kažkas kažką daro. Rusija taip daro – mėto kažkokias „smarvinė bombikė“ tarsi bandydama sukurti naujieną, bet reikia būti labai atidiems“, – teigė premjerė.

ELTA primena, kad Moldovos žvalgyba jau gruodį apkaltino Rusiją planuojant invaziją. Kaip galimas laikotarpis buvo įvardytas sausis–balandis. Rusija esą nori sujungti Uždniestrę ir Moldovą. Ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis yra pareiškęs, kad Rusija turi konkrečių planų sutrikdyti politinę tvarką Moldovoje.

Antradienį Moldovos ministras pirmininkas Dorinas Receanas pranešė, esą Rusija planuoja užimti Kišiniovo oro uostą ir permesti ten savo kariškius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją