„Opozicija visada valdantiesiems priekaištauja. Kai buvom opozicija, taip pat priekaištavo ir visokių dalykų buvo. Man atrodo, kad svarbu, jog tie veiksmai išliktų Statuto rėmuose. Kolegos iš opozicijos nusprendė, kad jų teisės naudotis Statutu yra absoliučios, o paskui labai nustebo, kad Statutu taip pat naudojasi pozicija. Tuo stebėtis nereikėtų“, – kalbėdama apie trečiadienį sušauktą neplanuotą Seimo posėdį sakė Vyriausybės vadovė.

Ji teigė, kad darant sprendimus, balsus tiesiog reikia susiskaičiuoti.

„Kokie čia dabar bus konkretūs reikalavimai, kad Seimo nariai visgi grįžtų į savo vietas ir tęstų savo darbą taip, kaip priklauso – balsuodami ar už, ar prieš, kaip jau kiekvienam atrodo. (…) Visokių gandų tenka girdėti, kad galbūt į tą reikalavimų puokštę galbūt pateks visi projektai, kurie opozicijai ar daliai jos nepatinka. Savo nepasitenkinimą nėra paprastesnio būdo išreikšti kaip tiesiog balsuojant tada, kai tie klausimai svarstomi“, – sakė I. Šimonytė.

Ji priminė, kad ministrams atleisti reikalingos procedūros.

„Kita interpeliacija galės būti surengta tik po pusės metų. Žinoma, opozicijai galima pasiūlyti reikšti nepasitikėjimą visa Vyriausybe, tada atsileis visi ministrai – ir tie, kurie patinka, ir tie, kurie nepatinka, jei pavyks“, – paaiškino premjerė.

„Jei matai, kad tau nepavyksta interpeliacija, tai negali reikalauti, jog pareigūnas būtų patrauktas, antraip tu nedirbsi savo darbo. Savo darbą vis tiek derėtų dirbti, nes už tą darbą yra mokamas mokesčių mokėtojų atlyginimas“, – pridūrė I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją