„Apskritai, neteisėtos migracijos srautai prie sienos su Baltarusija šiemet sumažėjo, ypatingai paskutinėmis savaitėmis ir paskutinį mėnesį. Ir gadinimo atvejų sumažėjo – šiemet buvo fiksuoti tik 45 bandymai gadinti fizinį barjerą“, – pažymėjo R. Liubajevas.

Pasak VSAT vado, šiemet barjero niokotojus geriau kontroliuoti padeda ir tai, kad visas pasienyje su Baltarusija esantis fizinis barjeras yra nuolat stebimas vaizdo stebėjimo įranga.

„Praeitais metais per visus metus buvo užfiksuota virš 450 fizinio barjero gadinimo atvejų. Tai šiemet matoma yra mažėjimo tendencija“, – pažymėjo VSAT vadas.

Anot R. Liubajevo, dažnu atveju pareigūnams pavyksta laiku nuvykti į barjero gadinimo vietą ir sustabdyti gadintojai pasitraukia į Baltarusijos gilumą.

„Aišku, fizinio barjero gadinimas yra betarpiškai susijęs su neteisėtos migracijos srautais, kadangi šiuo metu mums pavyksta suvaldyti situaciją prie sienos, matome, kad sumažėjo ir fizinės sienos gadinimo atvejų“, – pabrėžė R. Liubajevas.

VSAT duomenimis, iš viso į Lietuvą nuo 2022 metų sausio neįleista 11 211 neteisėtų migrantų, šiemet – 1264.

Iš viso nuo Baltarusijos sukeltos migracijos krizės pradžios Lietuvos pasieniečiai į šalį neleido neteisėtai patekti daugiau nei 20,5 tūkst. migrantų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją