Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai. Tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Šis tyrimas buvo pradėtas šių metų sausio 4 d., kai apie 4 val. bute Šiauliuose rastas mirusio naujagimio kūnas. Ištyrus jo mirties aplinkybės nustatyta, kad 5 dienų kūdikis mirė prigėręs vandens. Įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies 1 ir 3 punktus buvo pareikšti 24-erių kūdikio motinai.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo gauta specialistų išvada, kad dėl savo sveikatos būklės moteris nusikaltimo įvykdymo metu negalėjo suvokti veikos pavojingumo ir valdyti savo veiksmų, taip pat rekomendavo taikyti priverstinį gydymą.

Gavęs šias ekspertų išvadas, prokuroras gegužės 31 dieną kreipėsi į Šiaulių apygardos teismą dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)