Panevėžio AVPK pareigūnų sprendimu, A. Visockui skirta 500 eurų bauda. Jei ši bauda sumokama per pirmas 10 dienų nuo sprendimo priėmimo, bauda mažinama perpus. Šiaulių miesto meras žada sprendimo neskųsti, tad vakar jis iškart sumokėjo 250 eurų.

Pareiškimą kuriame buvo informuojama apie Vyriausybės nutarimo nesilaikymą, iš pradžių buvo gavęs Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, bet siekiant objektyvaus ir nešališko nagrinėjimo, bylą nuspręsta perduoti kolegoms iš Panevėžio.

Tuo tarpu panašus, ir net iš pažiūros kiek rimtesnis atvejis, Radviliškyje baigėsi visiškai kitaip. Karantino metu, kai didžiulės pareigūnų pajėgos vaikėsi apsauginių kaukių nedėvinčius žmones
gatvėse, į Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariatą plaukė pranešimai ir apie aukščiausius vietinės valdžios atstovus, kurie Vyriausybės nutarimą ignoravo net darbo metu. Nors už jo nesilaikymą Administracinių nusižengimų kodeksas numatė nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų baudą, bet pareigūnai kai kuriuos valdžios „grietinėlės“ atstovus sugebėjo kažkaip „išsukti“.

Pats Šiaulių miesto mera A. Visockas savo paskyroje teigė, kad baudą jau sumokėjo.

„Dėl to įvykio kaltas nesijaučiu, bet tvarka yra tvarka. Neturi būti jokio skirtumo ar tu meras, ar autobuso vairuotojas, ar mokytojas etc

Ir iš kitos pusės buvo truputį keista, kada žmogus, bėgantis apie Pageluvio ežerą, arba vienas parke, ar vienas tuščioje gatvėje, ar vienas prie jūros turėjo dėvėti kaukę. Sunkiai priimu logikos nesąmones.
Vėliau ta tvarka pasikeitė“, – rašo savo feisbuko paskyroje.

Vėliau politikas BNS komentavo, kad jį neva įskundė kitai politinei jėgai atstovaujantis advokatas.

„Nufotografavo anonimas, apskundė tam tikras čia įžymus advokatas, vienai partijai besidarbuojantis. Čia yra daugiau politikos negu teisės tam visam dalyke“, – BNS penktadienį sakė Šiaulių vadovas.

Mero teigimu, įvykis buvo užfiksuotas šalia Šiaulių miesto savivaldybės buvusioje statybvietėje.

„Labai nedideliu atstumu nuo savivaldybės, toje vietoje yra statybvietė. Yra, kaip yra, nesuku galvos“, – teigė A. Visockas.

Tuo pačiu meras tvirtino, kad dėvėti kaukės tąkart nematė reikalo.

„Čia buvo iš tos operos, kai miške vienas, bet turi dėvėt kaukę, vienas prie jūros, bet turi dėvėt kaukę, vienas kabinete, bet turi dėvėt kaukę“, – kalbėjo meras.

Neišpasakytas pareigūnų aplaidumas ar atlaidumas?

Balandžio 16 dieną Radviliškio rajono savivaldybės vadovų spaudos konferencijos dalyvavęs vicemeras Mindaugas Pauliukas, Savivaldybės administracijos direktorė, ekstremaliųjų situacijų komisijos pirmininkė Jolanta Margaitienė, Savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas, ekstremaliųjų situacijų komisijos operacijų centro koordinatorius Justinas Pranys buvo „pamiršę“ apsaugines veido kaukes.

Apie minėtą jų Vyriausybės nutarimo ignoravimą informacija netruko pasiekti Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnus, mat buvo gautas piliečio pranešimas. Nors dėl padaryto pažeidimo pareigūnams neturėjo kilti jokių abejonių, nes jiems buvo pateikta ir filmuota medžiaga, jie nusprendė aukščiausių Radviliškio valdžios atstovų nebausti.

Šiaulių apskrities vyriausiajam policijos komisariato atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė teigė, kad įvertinus gautą medžiagą buvo priimtas nutarimas nepradėti administracinės teisenos. Toks sprendimas aiškinamas labai lakoniškai.

„Administracinių nusižengimų teisena negali būti pradėta, o pradėtoji turi būti nutraukta, kai padaryta veika neturi administracinio nusižengimo požymių“, – teigė G. Smagriūnienė.