Vieno iš ikiteisminių tyrimų duomenimis, galiojant griežtoms karantino režimo sąlygoms bei viešojo ir privataus sektoriaus veiklos ribojimams, siekdamas pagrįsti avansu gautas išmokas, S. Stasiūnas Šiaulių miesto savivaldybės administracijai teikė avanso apyskaitas bei kuro įsigijimo kvitus, kurie, kaip įtariama, nebuvo susiję su jo veiklos išlaidomis. S. Stasiūnui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir daugiau nei 800 eurų vertės svetimo turto pasisavinimo.

Kito tyrimo duomenimis, eidamas Mažeikių rajono savivaldybės tarybos nario pareigas L. Jonauskas savivaldybės administracijai teikė galimai tikrovės neatitinkančius pirminius apskaitos dokumentus už įsigytą kurą, transporto priemonės plovimo, valymo paslaugas bei prekes. Manoma, kad tokiu būdu Mažeikių rajono savivaldybė patyrė turtinę 3 200 eurų žalą. L. Jonauskui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir sukčiavimo.

Ikiteisminius tyrimus dėl savivaldybių tarybų narių galimo piktnaudžiavimo 2019–2023 metų kadencijos laikotarpiu atlieka Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Šiuo metu STT taip pat atlieka prokurorų kontroliuojamus ir organizuojamus ikiteisminius tyrimus dėl 23 savivaldybių tarybos narių išmokų: Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Alytaus, Utenos, Ukmergės, Kretingos, Ignalinos, Mažeikių, Šilutės, Jonavos, Lazdijų, Pasvalio, Prienų, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Tauragės rajonų ir Birštono, Marijampolės, Neringos, Pagėgių, Druskininkų savivaldybėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją