Prezidentūra apie šį kandidatą pranešė praėjusią savaitę. G. Nausėdos vyriausiojo patarėjo Kęstučio Budrio teigimu, prezidentas mano, kad L. Pernavas geriausiai atitinka visus keliamus lūkesčius naujajam STT direktoriui, todėl yra tinkamas pareigūnas užimti tarnybos vadovo postą.

„Prezidentas mano, kad šis kandidatas geriausiai atitinka jo iškeltus ir su politinėmis jėgomis aptartus kriterijus – tai turi būti stiprus vadovas su jau turima vadovavimo institucijai patirtimi, turi turėti ir antikorupcinės veiklos patirties, tarptautinio bendradarbiavimo patirties ir teisėsauginio darbo patirties“, – sakė prezidento patarėjas.

Pasak K. Budrio, šalies vadovas viliasi, kad naujasis STT direktorius stiprins tarpinstitucinį darbą bei skirs pakankamai dėmesio nusikaltimų prevencijos klausimui.

„Prezidentas pirmiausiai akcentuoja tą Specialiųjų tyrimų tarnybos kietąją pusę. Baudžiamąjį persekiojimą ir veiklos gerinimą – ir kiek tai susiję su institucijos darbu, ir kiek tai susiję su tarpinstituciniu darbu“, – G. Nausėdos lūkesčius įgarsino Daukanto aikštės atstovas.

„Kita veikla – prevencija ir skaidrinimas, kur yra ir neblogas įdirbis, (...) kad tai galėtų būti tęsiama ir kituose sektoriuose, akcentuojant savivaldą“, – pridūrė jis.

Patarėjas akcentavo, kad po kandidato pristatymo, L. Pernavas susitiks su visų parlamentinių frakcijų atstovais. Tačiau, pasak K. Budrio, jau vykusiose diskusijose su politinėmis jėgomis „didelių klausimų“ dėl kandidato nekilo.

„Kažkokių priežasčių, didelių klausimų, kurie nebūtų atsakyti jau šios diskusijos apie Lino Pernavo kandidatūrą, kuri neišvengiamai vyko apie vieną mėnesį, metu neišgirdome. Tai tikimės Seimo pritarimo“,– nurodė jis.

L. Pernavas yra sukaupęs 28 metų darbo patirtį teisėsaugos srityje. Mokėsi Lietuvos teisės akademijoje, Vilniaus universiteto Teisės fakultete, kur įgijo magistro laipsnį.

Pareigūnas tarnauja šalies vidaus reikalų sistemose nuo 1995 m. Dirbo Ignalinos, Zarasų rajonų policijos komisariatuose, nuo 2008 m. vadovavo Utenos apskrities komisariatui, 2014 m. pradėjo vadovauti Kauno apskrities komisariatui.

Tais pačiais metais L. Pernavas paskirstas Lietuvos policijos generaliniu komisaru – šias pareigas ėjo iki 2019 m. Po to dirbo policijos atašė Jungtinėje Karalystėje.

L. Pernavas yra apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi, už pavyzdingą tarnybą skatintas daugiau nei 60 kartų, jam įteiktas ne vienas atskirų teisėsaugos institucijų ir Lietuvos kariuomenės žinybinis medalis.

Per savo profesinę karjerą L. Pernavas kvalifikaciją kėlė stažuotėse ir kursuose Lietuvoje, Kanadoje, JAV, Ispanijoje, Airijoje, Jungtinėje Karalystėje, Vengrijoje, vadovavo ir sėkmingai įgyvendino ES tarptautinius Dvynių projektus.

ELTA primena, kad kovo pabaigoje baigėsi STT direktoriaus Žydrūno Bartkaus kadencija.

Viešojoje erdvėje jau anksčiau skelbta, kad G. Nausėda Seimui teiks buvusio generalinio komisaro L. Pernavo kandidatūrą. Tačiau pats prezidentas tai neigė ir žurnalistams nurodė turintis keletą galimų kandidatų.

Pagal įstatymą, STT direktorių skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją