Tačiau rankos tiesiog nusviro, pripažįsta, kai iš paskutinių turimų lėšų nupirktą ir remontuotą namą pasiglemžė ugnis. Todėl ji viešai prašo pagalbos.

Pirko vos už 9 tūkst. eurų

„Gyvenome pas vyro tėvą, vieno kambario socialiniame bute. Vietos buvo labai mažai. Mama paliko man pusę namo – ten nebuvo nė krosnies, nieko, gyventi buvo neįmanoma. Todėl savo dalį pardavėme, gavome labai nedaug pinigų, bet už 9 tūkst. eurų pavyko nusipirkti namelį“, – pasakojo J. Trubac.

Jos teigimu, pastarasis buvo labai senas – statytas prieš daugiau nei 60 metų.

„Perplanavome. Buvo 1 didelis kambarys, iš jo padarėme 3, iš viso dabar – 4 kambariai“, – džiaugėsi moteris.

Gyventi planavo 8-iese

Juose ji planavo gyventi su vyru ir 4 vaikais. Moteris priimti ketino ir vyriausiojo, 19-mečio, sūnaus draugę – ji laukiasi, netrukus turi gimdyti.

„Galvojau, ten gyvensime, persikraustysime. Labai mažai jau reikėjo padaryti. Šeštadieniais visuomet važiuojame tvarkytis, buvome ir praėjusį. Užsikūrėme krosnį, kad šilčiau būtų, dirbome, viskas galiausiai sudegė. Kai jau baigė degti, dar porą valandų pabuvome, išvažiuodami išjungėme ir elektrą, tačiau po maždaug 4 valandų paskambino, kad dega“, – su skausmu prisimena moteris.

Kaip vėliau išsiaiškino, kalta dėl gaisro galėjo būti pernelyg sena krosnis. Nors keitė kaminą, pastarosios šeima neatnaujino: atrodė, kad šildo gerai.

Tyrėjai įvardijo nelaimę kaip nelaimingą atsitikimą.

Išgyventi turi už 224 eurus

„Dabar iš išorės viskas dar neatrodo taip blogai, bet viduje – juoda, smirda, šlapia. Sakė, kvapas ir išliks. Buvome spėję atsivežti ir daiktus: 4 televizorius, sieninę spintą, šaldytuvą, du stalus ir kelias kėdes, sofą-lovą. O dabar – kone viską lauk. Gyventi neįmanoma“, – guodėsi J. Trubac.

Kiek į namą spėjo investuoti, ji aiškino neskaičiavusi. Sako, kad to ir nebedarys – pernelyg skaudu išgirsti konkrečius skaičius, kiek pinigų prarado.

„Mums tai didelė suma. Aš nedirbu, esu neįgali, gaunu tik 74 eurus per mėnesį, vyras – 100 eurų, vaikas – 54 eurus. Visa šeima gyvename iš 224 eurų“, – skaičiavo moteris.

Abu vyresnieji jos sūnūs (18-os ir 19-os metų amžiaus) dirba, tad jų ji prašė pasiimti greituosius kreditus, nes santaupų namo tvarkymui neužteko. Vienas įsiskolino 500 eurų, kitas – 700.

„Prašiau sūnų, nes mums kreditų niekas neduoda. Sūnūs ir taip padeda mums gyventi“, – atviravo J. Trubac.

Kankina sveikatos bėdos

Pačiai jai diagnozuotas hepatitas C. Jos vyras dirbti visiškai negali dėl stuburo problemų.

„Jauniausiam vaikui labai blogai su rankomis. Jis ir maždaug dvejais metais bendraamžių nepasiveja. Šiuo metu jam 11, bet elgiasi, atrodo ir galvoja kaip 8-9 metų. Protinis atsilikimas“, – atsiduso moteris.

Dienomis ji ne tik prižiūrėdavo gausią šeimą, slaugydavo vyrą ir vaiką, bet ir savanoriaudavo gyvūnų prieglaudoje.

Būtent „Tautmilės prieglaudėlės“ atstovai viešai ir pranešė apie pagalbininkę ištikusią bėdą, prašydami jai padėti įvairiais daiktais.

„Manęs niekas nepriima į darbą, todėl ten kone kasdien lankausi, kačiukus žiūriu. Su gyvūnais dirbti man labai patinka“, – atviravo moteris.

Stovi eilėje soc. būstui gauti

J. Trubac teigimu, dabar viską namuose reikės daryti iš naujo – remontuoti, keisti sienas, tiesti elektros instaliaciją, o pinigų nėra.

„Dabar vėl grįžome į vyro tėvo socialinį būstą, atsitvėrėme ir gyvename. Bandžiau prašyti ir pati socialinio būsto kaip daugiavaikė motina, buvau 20-a sąraše, o dabar – 808. Pateikiau prašymą naujai, kad esame 3 neįgalūs, nežinau, kaip bus“, – svarstė moteris.

Po gaisro ji vėl planuoja kreiptis į savivaldybę prašydama padėti, pasakojo jau ruošianti dokumentus – deklaraciją ir gaisrininkų išvadas dėl incidento.

„Tačiau nemanau, kad kuo padės man. Oficialiai turiu ir žemės, ir namą“, – aiškino moteris.

Prašo padėti

Porą dienų po gaisro pasakojo negalėjusi atsigauti nei ji pati, nei vyras ar vaikai. Dabar, stengiasi tuo džiaugtis, jau šiek tiek lengviau.

„Mažyliui labai skaudu buvo. Kai viską pamatė, labai sielojosi. Bet praėjo kiek laiko, grįžtame „į save“, – pasakojo ji.

J. Trubac su šeima planuoja atstatyti namą, tačiau supranta, kad tik vienos jų šeimos pastangomis to padaryti nepavyks, todėl kreipiasi pagalbos.

„Pavyko surinkti jau 700 eurų, galėsime grąžinti vieną kreditą. Pradžia yra, mums lengviau, bet dar daug liko“, – guodėsi ji, prašydama prisidėti prie jos svajonės turėti savus namus išpildymo.