Trečiadienį priešpiet V. Čmilytė–Nielsen feisbuke pranešė, jog Č. Olševskis atleido Z. Jedinskį iš savo patarėjų.

„Č. Olševskis informavo, kad jis atleido Jedinskį. Teisingas žingsnis, o kiek tai paveiks Z. Jedinskio įtaką partijoje, pamatysime“, – rašė ji.

Prieš tai Seimo pirmininkė rašė, jog Z. Jedinskio narystės partijoje suspendavimas realiai nieko nesprendžia.

„Manau, kad turime aiškiau įvardyti situaciją, į kurią pateko Z. Jedinskis ir partija, kurios labai įtakingu asmeniu jis išliko. Šiandien vėl sulaukiau klausimo apie tai.

Pirma – Akivaizdu, kad Z. Jedinskis de fakto liko LLRA–KŠS vienu iš lyderiu. Ir labai įtakingu lyderiu. Jo narystės suspendavimas realiai nieko nereiškia. Tai matyti ir iš Seimo narės Beatos Petkevič sprendimo palikti partiją. Kaip ir poros Vilniaus rajono savivaldybės tarybos narių sprendimų pasitraukti. Jie traukiasi, o ne suspenduoja savo veiklos, kaip Z. Jedinskis“, – feisbuke trečiadienį rašė Seimo vadovė.

Ji pažymėjo, jog Z. Jedinskis ir toliau dirba Seimo nario Česlovo Olševskio padėjėju parlamente.

„Gana ciniškas paradoksas, kad karo metu ne tik atvirai prieš ES ir NATO pasisakantis, bet ir Rusijoje ateitį įžvelgiantis žmogus gauna atlyginimą iš Lietuvos biudžeto. Deja, kaip ir sakiau – priversti Č. Olševskį atleist savo patarėją, aš, kaip Seimo pirmininkė, negaliu.

To negali ir Seimo valdyba. Kiekvienas Seimo narys yra ne tik suaugęs ir savarankiškas asmuo, jis yra ir priesaiką valstybei davęs politikas. Ir tik jis sprendžia, ką įdarbinti savo padėjėjais ir kada juos atleisti. Nebent padėjėjai peržengtų baudžiamojo kodekso ribas“, – socialiniame tinkle dėstė V. Čmilytė–Nielsen.

Zbignevo Jedinskio komentaras

Laisvės partijos atstovas Tomas Vytautas Raskevičius dėl Z. Jedinskio pirmadienį kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD).

„Ar tai padėtų padaryti VSD informacija, situacijos įvertinimas? Luktelkim jų sprendimo, tada ir pamatysime. Kaip bebūtų, akivaizdu, kad partija šią skandalingą situaciją kol kas tik pamėgino užpudruoti, vengdama aiškios ir tvirtos pozicijos. Tai ir leidžia manyti, kas iš tiesų priima sprendimus šioje partijoje“, – feisbuke rašė Seimo pirmininkė V. Čmilytė–Nielsen.

Pasitraukė keli LLRA–KŠS nariai

Kaip Delfi jau rašė anksčiau, buvusio Seimo nario Z. Jedinskio pasisakymai supurtė Lietuvos lenkų rinkimų akciją–Krikščioniškų šeimų sąjungą (LLRA–KŠS).

Naujienų portalui lrt.lt Seimo narė Beata Petkevič patvirtino paliekanti LLRA–KŠS. LRT radijas pranešė, kad Vilniaus rajono vicemeras Robert Komarovski taip pat žada išstoti iš partijos.

LLRA–KŠS pirmininkas Valdemaras Tomaševskis savo ruožtu feisbuke paskelbė, kad Z. Jedinskis, kilus audringai reakcijai į jo viešus pasisakymus, sustabdė savo narystę partijoje.

„Šiandieną Z. Jedinskij parašė prašymą stabdyti narystę partijoje“, – rašė V. Tomaševskis.

Savo įraše politikas taip pat pažymėjo, kad LLRA–KŠS nepritaria Z. Jedinskio viešai skelbtoms mintimis, kad Lenkija turi palikti NATO bei ES ir sukurti sąjungą su Rusija.

„Lietuvos lenkų rinkimų akcija–Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA–KŠS) vienareikšmiškai pasisako už Lietuvos euroatlantinę kryptį, teigia partijos pirmininkas V. Tomaševskis. Partija atsiriboja nuo Zbignevo Jedinskio asmeninio komentaro parašyto feisbuke“, – rašė feisbuke V. Tomaševiskis.

Z. Jedinskis savo feisbuko paskyroje pareiškė, kad Lenkija turi palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija.

„Lenkija turi kuo skubiau palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija. Tai bus stipriausia slavų šalių sąjunga, paremta krikščioniškomis ir šeimos vertybėmis, kuri bus naudinga Lenkijos piliečiams, o ne kažkam iš kitos vandenyno pusės“, – asmeninėje feisbuko paskyroje teigė Z. Jedinskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)