Opozicinių partijų susirūpinimą sukėlė šių metų sausio 18 d. viešojoje erdvėje naujienų portalo tv3.lt paskelbtame straipsnyje „Aiškėja, kad Taivano pinigai nukreipti į dalį įmonių, kurių vadovai rėmė valdančiuosius“. Jame pateikta informacija apie valdančiųjų partijų tiesioginius finansinius ryšius su įmonėmis, kurios sulaukia ypatingos Vyriausybės pagalbos bei protegavimo Taivano paramos bei investicijų skirstymo procese.

Paskelbtos publikacijos duomenimis, Taivanas į lietuviškas įmones investuoja keliolika milijonų eurų bei pažymėta, kad taivaniečių investicijų sulaukė ir kelios įmonės, kurių vadovai demonstruoja palankumą valdantiesiems dalyvaudami palaikymo renginiuose ir net finansiškai remdami Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų bei Laisvės partijas, taip pat ir jų keltus kandidatus rinkimuose, pažymima pranešime.

Pateikta informacija, kad 10 milijonų taivaniečiai investuoja į aukštųjų technologijų grupę „Teltonika“, 3,5 milijono į biotechnologijų startuolį „Oxipit“, kaip investicija pristatyta ir 8 milijonų eurų paskola saulės modulius gaminančiai „Solitek“.

Publikacijoje teigiama, kad kai kurios įmonės, sulaukusios Taivano pagalbos, ne tik dėkoja, bet ir tiesiogiai padeda valdantiesiems politikams. Viešojoje erdvėje skelbta, kad pusketvirto milijono eurų gavusio startuolio „Oxipet“ akcininkai 2019-aisiais Ingridos Šimonytės prezidentinei rinkimų kampanijai pervedė beveik 18 tūkstančių eurų, skelbiama pranešime.

Opozicinių Darbo partijos, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“, Lietuvos regionų partijos, Lietuvos socialdemokratų partijos bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovų bendru sutarimu, už antikorupcinę priežiūrą atsakingos institucijos bei patys valdantieji turi išsklaidyti bet kokias abejones, kad Vyriausybė bei jos atstovai savo politiniais veiksmais atsilygina finansiniams rėmėjams.

Planuojama iki antradienio sudaryti darbo grupę, kurioje deleguoti Seimo opozicijos atstovai rengs klausimus ir spręs dėl laikinosios komisijos sudarymo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)