Pasitraukus šiam politikui Seimo nario mandatą balandžio 2 dieną gaus už A. Gelūno nugaros Liberalų sąjūdžio sąraše 2016 m. vykusiuose Seimo rinkimuose likęs Andrius Mazuronis.

Liberalas ir buvęs kultūros ministras A. Gelūnas atsisakė mandato, nes laimėjo Lietuvos dailės muziejaus vadovo konkursą. VRK sutikus nutraukti Seimo nario įgaliojimus, A. Gelūnas atsiprašė už jį balsavusių piliečių.

„Nesididžiuoju ir neskatinu kitų kolegų tokiu būdu palikti parlamentaro poziciją. Tiesiog aplinkybės taip sutapo, kaip aš juokavau, negalėjau konkurso organizatorių paprašyti palaukti mano kadencijos pabaigos. Suvokiu įsipareigojimą rinkėjams, tiems žmonėms, kurie manimi pasitikėjo, todėl turėčiau jų atsiprašyti, kad išeinu ne ten, kur mane buvo paskyrę jų lūkesčiai“, - VRK posėdyje kalbėjo A. Gelūnas.

Humanitarinių mokslų daktaras A. Gelūnas 2016 m. buvo išrinktas Seimo nariu. 2012-2016 m. A. Gelūnas buvo Lietuvos ambasadoriumi nuolatinėje atstovybėje prie UNESCO, nuo 2010 m. iki 2012 m. - kultūros ministru.

Vietoj A Gelūno, pritarė VRK, parlamente pareigas eis A. Mazuronis. Seime jis yra dirbęs dvi kadencijas nuo 2008 iki 2012 metų ir nuo 2012 iki 2016 metų. Pastarasis iš Liberalų sąjūdžio pasitraukė vasarį, kai savivaldos rinkimuose nusprendė dalyvauti ne su partija, o su visuomeniniu komitetu.