Šiuo metu tokias galimybes vertina Seimo kanceliarija ir Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas.

Kaip DELFI teigė vienas idėjos autorių, Seimo vicepirmininkas Jaroslavas Narkevičius, koplyčios idėja aptarta šią savaitę vykusiame Seimo valdybos posėdyje. Siūloma vieną iš parlamento patalpų – Jono Pauliaus II aulą – pertvarkyti į koplyčią.

„Pasirašė 34 Seimo nariai su tokiu prašymu. Vienas iš būdų – perdaryti Jono Pauliaus II aulą. Buvo nutarta kreiptis į arkivyskupą G. Grušą, kad jis pareikštų savo nuomonę“, - kalbėjo J. Narkevičius.

Pasak jo, koplyčios idėją parėmė tiek valdančiųjų, tiek opozicinių partijų atstovai.

Seimo vicepirmininko teigimu, popiežiui dedikuota aula – gerai, tačiau aktyviai katalikybę praktikuojantiems Seimo nariams norėtųsi patalpos, kur būtų galima ne tik pabūti, bet ir atlikti religines apeigas.

„Paprasta patalpa nuo koplyčios skiriasi tam tikra atributika. Todėl ir buvo kreiptasi į arkivyskupą, kad jis pareikštų savo nuomonę. O tada žiūrėsime – perdarinėti, neperdarinėti ar kitą patalpą išskirti. (...) Paprastoje patalpoje religinių apeigų neatlieka. Koplyčia tam ir yra: galima ir susibūrimus daryti, ir mišias, jeigu poreikis yra“, - aiškino J. Narkevičius.

Koplyčia – jau antra naujos patalpos parlamento rūmuose idėja šios kadencijos Seime. Kadencijos pradžioje buvo iškelta mintis Seime įrengti sporto salę – tokią idėją pačią pirmą savo darbo dieną iškėlė pirmasis šios kadencijos Seimo pirmininkas, „darbietis“ Vydas Gedvilas. Tiesa, buvęs krepšinio treneris idėjos įgyvendinti nespėjo – nepraėjus nė metams nuo paskyrimo jį Seimo pirmininko poste pakeitė partietė Loreta Graužinienė.