„Lietuvos žinios“ rašo, kad valdančiųjų ir opozicijos partijų atstovai pirmuosius 12 darbo mėnesių vertina skirtingai. Vieni mano, kad pavyko nemažai nuveikti, kiti - kad situacija prasta. Pavyzdžiui, bemaž metus Seimui vadovavęs Vydas Gedvilas, dabar einantis parlamento pirmininkės pirmojo pavaduotojo pareigas, teigia, kad šios kadencijos Seimas dirba kur kas produktyviau ir konstruktyviau nei ankstesnis. Esą pagrindinė to priežastis - stipri, tvirta ir didelė valdančioji dauguma.

„Šios kadencijos Seime yra daugelio sričių specialistų, o tokiems dirbti, natūralu, lengviau, jie greičiau pasiekia rezultatų, ir tie rezultatai geresni“, - teigė "darbietis".

Opozicijos lyderio konservatoriaus Andriaus Kubiliaus nuomone, šios kadencijos Seimas atrodo gana prastai: 21 metus parlamente dirbantis politikas teigė nepamenantis, kada anksčiau jame būtų buvę tiek mažai išminties, inteligencijos ir intelektualumo.

„Kartais pasijuntu kaip kokiame laukiniame turguje, kur pagrindinis argumentas priimant vieną ar kitą sprendimą labai paprastas: yra jėgos - proto nereikia. Tai atspindi bendrą valdančiosios koalicijos padėtį, kur gebėjimo turėti aiškius užsibrėžtus tikslus ir siekti juos įgyvendinti konkrečiais sprendimais, man atrodo, yra labai nedaug“, - sakė jis.

Politologo Bernaro Ivanovo nuomone, dabartinis Seimas ir Vyriausybė per šiuos metus nepademonstravo naujo strateginio mąstymo.

„Iš esmės tai buvo grimzdimas į nedidelius, bet skausmingus skandalus“, - pažymėjo ekspertas, turėdamas galvoje tiek valdančiosios koalicijos tarpusavio santykius, tiek padėtį Darbo partijoje (DP). Didesnių vilčių, kad kas nors keistųsi į gera, politologai bent jau kol kas neturi.