Ketvirtadienį Seimui bus siūloma į šios komisijos sudėtį įrašyti Mišrios Seimo narių grupės seniūno pavaduotoją Andrių Mazuronį ir opozicinės Socialdemokratų partijos frakcijos narę Dovilę Šakalienę. Jei Seimas pritartų, iš Etikos ir procedūrų komisijos būtų išbraukta „valstietė“ Rūta Miliūtė ir dabartinė komisijos pirmininkė Seimo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė.

Atsižvelgusi į frakcijų pasiūlymus, tokį patobulintą nutarimo projektą dėl Seimo Etikos ir procedūrų komisijos sudėties ketvirtadienį įregistravo Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė.

Ankstesniame projekte buvo siūloma iš komisijos išbraukti „tvarkietę“ Oną Valiukevičiūtę ir į ją įtraukti Socialdemokratų partijos frakcijos seniūną Julių Sabatauską, kuris buvo įvardijamas kaip galimas kandidatas vadovauti Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.

Eltos žiniomis, socialdemokratai buvo pasiūlę tris kandidatūras į etikos sargus – anksčiau buvusį komisijos pirmininką Algimantą Salamakiną, frakcijos seniūną J. Sabatauską ir frakcijos narę D. Šakalienę.

Seimo statutas numato, kad Seimo Etikos ir procedūrų komisija sudaroma laikantis Seimo frakcijų proporcinio atstovavimo principo iš vienuolikos Seimo narių. Seimo daugumai priklausantys Seimo nariai pasiūlo į Etikos ir procedūrų komisiją penkis kandidatus iš Seimo daugumai nepriklausančių Seimo narių. Kitus šešis Seimo narius į Etikos ir procedūrų komisiją pasiūlo Seimo mažumai priklausantys Seimo nariai iš Seimo daugumai priklausančių Seimo narių.

Iš Etikos ir procedūrų komisijos narių Seimas patvirtina šios komisijos pirmininką ir pirmininko pavaduotoją. Etikos ir procedūrų komisijos pirmininku gali būti tik Seimo mažumai priklausantis Seimo narys, pirmininko pavaduotoju – Seimo daugumos atstovas.