Anot frakcijos seniūno Viktoro Fiodorovo, šio projekto įtraukimu į Seimo pavasario sesijos darbų programą valdantieji siekia sukelti politinę įtampą, mobilizuoti savo rinkėjus, o ne iš tiesų spręsti šį klausimą.

„Šias pataisas bandoma prastumti vietoj Partnerystės įstatymo projekto, kurį Seimas atmetė. Naujai registruotas Civilinės sąjungos projektas labai panašus į Partnerystės įstatymo projektą ir yra per platus, trūksta diskusijų“, - pastebi frakcijos seniūnas.

Darbo partijos frakcija neabejoja, kad atsižvelgiant į geopolitinę įtampą regione, dabar tikrai nėra pats tinkamiausias metas spręsti visuomenę kurstančius klausimus. Anot „darbiečių", visuomenė ir taip jautri, tad su paskubomis stumiamu įstatymu galima palaukti.

„Projekto autoriai, sakydami, kad tai visiškai kitoks projektas, kad jis neatitinka LGBT bendruomenės lūkesčių, skleidžia dūmų uždangą. Akivaizdu – siekiama, kad projektas praeitų pateikimo stadiją. Vėliau, autoriai to net neslepia, svarstymo komitetuose metu, projektą bandys visomis jėgomis liberalizuoti.

Manome, kad slėptas, paskubomis vėlai vakare užregistruotas projektas yra kitaip pavadintas, bet esmė ta pati. Todėl, kaip ir pirmą kartą, frakcija vieningai balsuos prieš šį projektą“, - teigia parlamentaras V. Fiodorovas.

Ketvirtadienį Seime planuojamas Civilinės sąjungos įstatymo projekto pateikimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)