Parlamentarai po pateikimo pritarė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) ir Liberalų sąjūdžio frakcijų inicijuotam nutarimo projektui dėl laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimų suteikimo Seimo Antikorupcijos komisijai.

Jai siūloma atlikti parlamentinį tyrimą dėl įvykių Druskininkų savivaldybėje, kai mokesčių mokėtojų pinigai galimai panaudojami pažeidžiant teisės aktus.

Po pateikimo šią iniciatyvą ketvirtadienį parėmė 70 Seimo narių, prieš buvo 22, susilaikė taip pat 22 parlamentarai.

Antikorupcijos komisijai siūloma atlikti tyrimą dėl poilsio centro "Aqua" veiklos, jame galimai neteisėtai teiktų paslaugų šalies ministrams ir politikams, taip pat išaiškinti aplinkybes dėl Druskininkuose prieštaringai vertinamų statybos projektų, galimai neteisėtos laikraščio "Mano Druskininkai" leidybos.

"Siūlome valdantiesiems nebesimurkdyti Druskininkų purvo voniose. Neprašome kištis į teisėsaugos vykdomus tyrimus, raginame padaryti paprastą dalyką - atsakyti į iki šiol ignoruotus klausimus: kokiu pagrindu Druskininkų savivaldybės įmonėje buvo įdarbinti politikų ir valdininkų giminaičiai, kuo remiantis "Aqua" centre buvo teikiamos nemokamos paslaugos aukštiems politikams, kodėl kurorte ir toliau pažeidinėjamas Vietos savivaldos įstatymas", - sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

Seimo Darbo partijos frakcija pareiškė vieningai palaikiusi šią parlamentinio tyrimo iniciatyvą.

"Mūsų visų pareiga yra stiprinti visuomenės pasitikėjimą valstybinėmis institucijomis, todėl Seimo Darbo partijos frakcija vieningai palaikė Seimo nutarimą pavesti Antikorupcijos komisijai atsakyti į visus visuomenę dominančius klausimus apie galimai neskaidrią veiklą ir su tuo susijusias aplinkybes", - sakė Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys.

Seimo Antikorupcijos komisijos prašoma išaiškinti, kokios aplinkybės lėmė, kad Vyriausybė 2015 m. rugsėjo 23 d. paskubomis priėmė nutarimą, kuriuo netekusiais galios buvo pripažintos Vyriausybės nutarimo nuostatos dėl "Kurortų apsaugos zonos" ir taip apsunkintos sąlygos ginti viešąjį interesą Vijūnėlės dvaro statybų byloje. Klausiama, ar tokiu būdu nebuvo pažeistos teisės akto derinimo procedūros.

Komisijos taip pat prašoma ištirti, kuo vadovaujantis Druskininkų savivaldybės valdoma bendrovė kvietė pasinaudoti poilsio centro "Aqua" paslaugomis aukštus valstybės pareigūnus, politikus ir ministrus, taip pat ar galimai nebuvo pažeistas Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas, šiame centre įdarbinant Druskininkų savivaldybės mero, savivaldybės vadovų ir administracijos darbuotojų giminaičius.

Antikorupcijos komisijos prašoma įvertinti, kokios aplinkybės lėmė, kad iki šiol, pažeidžiant Vietos savivaldos įstatymo nuostatas, Druskininkų savivaldybėje nėra suformuotas Kontrolės komitetas, Etikos ir Antikorupcijos komisijos. Be to, raginama nustatyti, kokiomis lėšomis buvo finansuojama leidinio "Mano Druskininkai" leidyba iki 2015 m. ir kokiu būdu šis laikraštis buvo perduotas viešajai įstaigai "Kantri medija".