Įstatymo pataisos numato, kad Respublikos prezidentas (kaip ir iki šiol) būtų saugomas 24 valandas per parą. Tačiau kiti vadovybei priskiriami asmenys būtų saugomi užsienio vizitų, oficialių susitikimų metu ir kai vykdo funkcijas, dėl kurių jiems skirta apsauga. Jeigu kyla grėsmė šių asmenų saugumui, Vyriausybės nustatyta tvarka jie galėtų būti saugomi ir kitu laiku.

Vadovybės gyvenamoji vieta būtų saugoma 24 valandas per parą.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas pritarė Vadovybės apsaugos įstatymo pakeitimams, kurie leistų Seimo pirmininkei ir premjerei tam tikrais atvejais taikyti lankstesnę apsaugos tvarką. Praėjusią savaitę už tai balsavo visi 5 posėdyje dalyvavę valdančiųjų atstovai.

Seimo komitetas nepritarė Seimo nario ekspremjero Sauliaus Skvernelio siūlymui nukelti Vadovybės apsaugos įstatymo pakeitimų įsigaliojimą. Politikas mano, kad tokios įstatymo pataisos galėtų įsigalioti jau po Seimo rinkimų dabartinei Vyriausybei grąžinus įgaliojimus ir sudarius naują Vyriausybę, tai yra 2024 m. lapkričio 15 d.

Šiuo metu siūloma, kad Vadovybės apsaugos įstatymo pataisos įsigaliotų jau šių metų rugsėjo 1 d.

Šių metų gegužės 24 d. už įstatymo pataisas po pateikimo balsavo 73 Seimo nariai, prieš buvo 13, susilaikė 37 parlamentarai, primena ELTA.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)