Nors procedūra yra dėl „nepasitikėjimo“, vis tik, politikė siekia M. Majauską išlaikyti užimamose svarbaus Seimo komiteto pirmininko pareigose. Tai, kad M. Majauskas turėtų trauktis iš pirmininko posto yra pareiškę konservatoriai.

Pareiškime dėl nepasitikėjimo M. Majausku Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen teigiama, kad šis politikas prarado partijos kolegų konservatorių pasitikėjimą dėl savo balsavimų svarstant kitų metų biudžetą.

Taip pat akcentuojama, kad nepasitikėjimo procedūra M. Majauskui sudarys visas sąlygas atsakyti į klausimą, kodėl juo nepasitiki valdančioji konservatorių partija ir įvertinti tą nepasitikėjimą sukėlusias aplinkybes bei jų reikšmę tolesniam BFK darbui bei gauti M. Majausko paaiškinimus.

Tokia procedūra reikalautų slapto balsavimo ir tam, kad Seimo pareigūnas būtų atleistas, turi pasisakyti mažiausiai 71 parlamentaras.

Partijos prezidiumas lapkričio mėnesį nutarė kreiptis į TS-LKD frakciją Seime, kad būtų deleguotas naujas BFK pirmininkas vietoje Mykolo Majausko. Pastarąjį pirmadienį TS-LKD Priežiūros komitetas nutarė ne tik šalinti M. Majauską iš partijos, bet ir paragino konservatorius Seime apsispręsti ir dėl jo ateities frakcijoje.

Savo ruožtu prezidentas Gitanas Nausėda tikina, kad toks konservatorių mėginimas „volu pervažiuoti“ per BFK pirmininką nėra geras sprendimas. Šalies vadovo manymu, iš partijos ir komiteto pirmininko pareigų šalinamas politikas laikėsi savo pažiūrų, jas grindė aiškiais argumentais, todėl, pabrėžė prezidentas, nėra pagrindo imtis tokių drastiškų sprendimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją