Pataisas teikia Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas po to, kai Širvintų rajone buvo panaikinti mero rinkimų rezultatai, o savivaldybės tarybos - patvirtinti.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pataisas pasiūlė svarstyti ypatingos skubos tvarka, dėl jų priėmimo planuojama balsuoti popietiniame posėdyje.

Siūloma pataisa nustato, kad tuo atveju, jeigu meras neišrinktas, pirmajame savivaldybės tarybos posėdyje renkamas laikinai einantis mero pareigas tarybos narys.

Taip pat nustatoma, jog tuo atveju, kai meras neišrenkamas, negali būti skiriami vicemerai ir savivaldybės administracijos direktorius.

Vyriausioji rinkimų komisija dėl šiurkščių pažeidimų panaikino Širvintų rajono mero rinkimų rezultatus. Antrajame ture čia „darbietė“ Živilė Pinskuvienė (55,44 proc.) buvo nugalėjusi socialdemokratą Andrių Jozonį (43,58 proc.), bet teisėsauga įtaria, kad galėjo būti papirkta apie 50 rinkėjų, siekiant, kad jie balsuotų už Darbo partijos kandidatę.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo skyrius.