Pareiškimo projektą Seimui pateikė socialdemokratai Benediktas Juodka ir Gediminas Kirkilas. Juo Europos Sąjungos institucijos raginamos „apsvarstyti visas įmanomas Europos Sąjungos reakcijos į įvykius Ukrainoje priemones, įskaitant ir ekonomines sankcijas“.

Tai ne vienintelė griežta tezė Seimo patvirtintame dokumente. Jame pareiškiama, kad „kai kurių asmenų ir jų grupių provokaciniai veiksmai siekiant taikias demonstracijas paversti riaušėmis negali būti laikomi pretekstu jėgos ir smurto panaudojimui prieš taikius protestuotojus“, o atsakomybę už krizę ir visuomenės susiskaldymą gula ant Ukrainos valdžios pečių.

Pareiškimu taip pat kategoriškai smerkiamas kraujo praliejimas Kijeve, o Ukrainos Aukščiausiosios rados nariai raginami „suvokti savo ypatingą politinę atsakomybę šiuo itin sudėtingu Ukrainai laikotarpiu ir imtis atsakingų veiksmų, kad būtų suvaldyta stiprėjanti politinė krizė šalyje“.

Socdemų pasiūlytą pareiškimo tekstą palaikė tiek valdančiųjų, tiek opozicinių partijų atstovai. Už tokį dokumentą ketvirtadienį balsavo 88 Seimo nariai, prieš – nė vieno, susilaikė 3.

Dėl pareiškimo susilaikė „tvarkiečiai“ Remigijus Žemaitaitis ir Vytautas Kamblevičius bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos atstovė Irina Rozova.