Po audringo vakarėlio DELFI pasiekė vieno iš vakarėlyje besilinksminusių vaikų mamos laiškas, kuri teigė, kad į vakarėlį išėję jaunuoliai tėvams tvirtino, kad tai buvo vieno jų gimtadienis, tačiau vėliau, kaip teigė mama, paaiškėjo, kad tai vienos Vilniaus prestižinės gimnazijos mokinių vakarėlis, o gimtadienio versija tebuvo priedanga.

Susisiekus su mamos laiške įvardytos gimnazijos direktore, ši teigė, kad visą savaitę atostogavo, į darbą grįžo tik pirmadienio rytą, tad nieko apie jokį vakarėlį negirdėjo.

Sunerimusi mama taip pat nurodė ir feisbuko puslapį, kuriame buvo kviečiama į vakarėlį. Puslapis uždaras, tad informacija teikiama tik grupei priklausantiems asmenims, tačiau pavadinime neįvardytas joks gimtadienis. Iš pavadinimo galima suprasti, kad tai vienos Vilniaus gimnazijos mokinių vakarėlis, nes pavadinimui panaudotas gimnazijos pavadinimo pirmųjų raidžių trumpinys.

O Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos (VVTAĮT) Komunikacijos skyriaus vadovas Arūnas Malinovskis teigė, kad vakarėlyje linksminosi ne vienos Vilniaus gimnazijos mokiniai, tačiau kelių ir kokių – įvardyti negalėjo.

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėjas Tomas Bražėnas DELFI nurodė, kad jei paaiškės, jog tėvai žinojo, į kokį vakarėlį išleidžia savo vaikus, jiems grės atsakomybė.

T. Bražėno teigimu, tam, kad vakarėlyje besilinksminusių nepilnamečių tėvams būtų taikoma atsakomybė dėl tėvų valdžios nepanaudojimo arba panaudojimo priešingai vaiko interesams, turės būti įrodyta, kad tėvai žinojo, jog vakarėlyje bus prekiaujama alkoholiu.

Jei bus įrodyta, kad tėvai žinojo, kur išleidžia savo vaikus, jiems grės įspėjimas, jei tai pakartotina veikla, grės bauda nuo dešimt iki vieno šimto eurų.

Beje, jis įvardijo, kad ne visi vakarėlio dalyviai buvo nepilnamečiai. Nepilnamečių, jo teigimu, buvo apie 50. Beveik visi tą pačią naktį buvo perduoti suaugusiems, du buvo perduoti ne į tėvų, o į medikų rankas. Šešiolikmečiai į medikų rankas buvo perduoti dėl girtumo.

Renginio organizatoriams policijos pareigūnai įteikė šaukimus atvykti į komisariatą tolimesniam aplinkybių tikslinimui. „Išnagrinėjus visas aplinkybes bus priimtas sprendimas dėl galimo administracinio nusižengimo padarymo. Šiuo metu vyksta įvykio aplinkybių tikslinimas“, – teigė T. Bražėnas.

DELFI primena, kad sostinės policija iškvietimą gavo sausio 18 d. 01.23 val. Pranešime buvo teigiama, kad Vilniaus centre esančiame naktiniame klube yra daug apsvaigusių nepilnamečių. Į vietą atvykę policijos pareigūnai prie įėjimo sutiko tris asmenis: dvidešimt vienerių, septyniolikos ir aštuoniolikos. Jie prisistatė renginio organizatoriais, tačiau jokių dokumentų pateikti negalėjo.

Į patalpas užėję pareigūnai pamatė apie 50 nepilnamečių, kurie linksminosi, vartojo alkoholį.

Pareigūnai iškvietė vaiko teisių specialistus, buvo nustatinėjamos nepilnamečių tapatybės, girtumas, informuojami nepilnamečių tėvai dėl vaikų pasiėmimo iš renginio.

Apie atsakomybę dėl vakarėlio kalbintas T. Bražėnas taip pat nurodė, kad tiems asmenims, kurie buvo ne viduje, o lauke, galėtų būti taikoma atsakomybė ir už pasirodymą neblaiviam viešoje vietoje, tačiau ar tokia atsakomybė bus kam nors taikoma, atsakyti negalėjo.

Vilniaus policija teigė, kad vakarėlio dalyvių amžius svyravo nuo 15 iki 17 metų, tačiau, DELFI duomenimis, vakarėlyje buvo ir vaikų nuo 13 metų.