Trečiadienį pasibaigė išankstinis balsavimas, tačiau, kaip „Žinių radijui“ sakė partijos vykdomoji sekretorė Monika Navickienė, jis, kaip visuomet, nebuvo gausus.

„Išankstiniame balsavime pas mus paprastai nėra labai daug žmonių – iki 200. Kadangi išankstinį balsavimą vykdome tik Vilniaus mieste, tai yra pakankamai ribota galimybė dalyvauti“, - teigė M. Navickienė.

Pagrindinė kova esą prasidės jau penktadienį ir truks iki sekmadienio, kai dėl naujojo pirmininko bus balsuojama partijos skyriuose visoje Lietuvoje. Pasakyti, kas pirmauja išankstiniuose rinkimuose, neįmanoma, nes visi balsai bus skaičiuojami sekmadienį. Pasak M. Navickienės, TS-LKD lyderio rinkimuose, kaip ir anksčiau, varžosi 6 kandidatai:

„Jie visi yra pasiryžę kandidatuoti iki pabaigos. Kampanija tikrai buvo intensyvi, daug naujų idėjų pasakyta. Manau, kad didesnis kandidatų kiekis labai naudingas, aš vertinu labai teigiamai, nes žmonės turės iš ko pasirinkti“, - teigė ji.

Realiausiais pretendentais perimti vairą iš partijos priminko posto lenktynėse nepanorusio dalyvauti Andriaus Kubiliaus laikomi europarlamentaras Gabrielius Landsbergis, kurį ir parėmė besitraukiantis ekspremjeras, bei Seimo pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė.

TS-LKD turi beveik 15 tūkst. narių. Savivaldos rinkimuose ji liko antra po socialdemokratų.