Apie visa tai buvo kalbama specialioje Delfi TV laidoje, skirtoje aptarti Lietuvos stojimo į NATO dvidešimtmetį.

Prisiminė Lietuvos kelio į NATO pradžią


1993 metais politinės partijos kreipėsi į tuometį prezidentą Algirdą Brazauską, prašydamos inicijuoti Lietuvos įstojimą į NATO, o, kaip teigė buvęs premjeras, tuometis Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas, kalbos apie Lietuvos stojimą į NATO prasidėjo dar sąjūdžio metu.

„Tuo metu LDDP, Brazausko partija (LDDP – Lietuvos demokratinė darbo partija, aut.), turėjo absoliučią daugumą viena. Tai buvo vienintelis toks atvejis, kuris turbūt jau nebepasikartos. Aš tuo metu dirbau Nacionalinio saugumo komitete. Pirmiausia, kilo idėja parašyti Nacionalinio saugumo koncepciją ir tarp tos koncepcijos idėjų buvo narystė NATO. Mes tada tarėmės, kad Brazauskas, kaip prezidentas, turi parašyti apeliaciją į NATO. Toks laiškas ir buvo rašomas“, – pasakojo G. Kirkilas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)