„Planuojame (neeilines sesijas – ELTA), todėl, kad retai kada pavyksta dirbti tik Konstitucijoje numatytais laikotarpiais, Seimas dažniausiai skelbia neeilines sesijas, neeilinius posėdžius. Mes lygiai taip pat esame surinkę valdančiųjų gretose (...) reikalingą kiekį parašų skelbti neeilinę sesiją tada, kai jos prireiktų“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė politikas.

Nors konkreti data galimai neeilinei sesijai nėra pasirinkta, P. Saudargas pažymėjo, kad parlamentarai tai derintų su Laisvės gynėjų dienos – Sausio 13-osios minėjimais, mat tuo metu daugelis politikų grįžta į Seimo rūmus.

„Ties tuo laikotarpiu, po Naujųjų metų, paprastai Seimas renkasi, jeigu to reikia. Dabar kol kas tikslios posėdžio datos nesame numatę, nes nežinome to poreikio. Bet iššūkių aplinkui tikrai pakanka ir jeigu reikės – mes esame žemą startą priėmę iš karto rinktis į plenarinį posėdį priimti reikalingus sprendimus“, – nurodė jis.

Seimo statutas numato, kad kasmet parlamentas renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 d. ir baigiasi birželio 30 d. Rudens politinio sezono pradžia žymima rugsėjo 10 d., o baigiasi gruodžio 23 d.

Neeilines Seimo sesijas gali šaukti Seimo Pirmininkas, jeigu turi ne mažiau kaip trečdalį visų Seimo narių siūlymų.

ELTA primena, kad šioje kadencijoje Seimas jau rinkosi į keturias neeilines sesijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)