„Tai opozicijos arsenalo prasme yra stipresnis ginklas todėl, kad nereikia pagal statutą sudaryti komisijos – iš karto yra balsuojama, o balsavimas slaptas. Kaip sako opozicija, tada ir bus tikrasis vaizdas“, – „Žinių radijui“ sakė P. Saudargas.

Politikas galvoje turėjo opozicijos atstovų pareiškimus, kad ir valdančiųjų stovykloje yra Vyriausybe nepatenkintų politikų ir šie, slapto balsavimo metu, savo nepasitenkinimą galėtų išreikšti.

„Tai gerai, kur problema? Susirinkite parašus, dėkite ant stalo – vieno penktadalio Seimo čia užtenka. Tikrai koalicijos įtikinėti nereikia – opozicija turi pakankamai balsų šiai procedūrai. Galėsime padiskutuoti dėl visos Vyriausybės“, – teigė konservatorius.

Visgi, tęsė P. Saudargas, šis opozicijos užmojis stokoja politinio racionalumo.

„Tokį veiksmą tu turėtum daryti, mano supratimu, tada kai tu sakai: ši Vyriausybė ir ši dauguma daugiau dirbti negali, tad mes ateiname jos pakeisti. Pavyzdžiui, koks nors opozicijos de facto lyderis galėtų sakyti: aš imsiuosi atsakomybės, aš turiu pakankamai balsų, turime naują daugumą ir dabar reikia paskelbti šiai Vyriausybei nepasitikėjimą. Tada ši procedūra atrodytų politiškai logiška. Dabar niekas nesako, kad nori prisiimti atsakomybę, niekas nesako, kad gali sudaryti valdančiąją daugumą“, – svarstė P. Saudargas.

„Tai yra politinės sistemos virpinimas, kuris nėra labai sveikas“, – akcentavo jis ir patikino, kad dešiniųjų dauguma bei Vyriausybė vis dar gali dirbti.

„Visi prognozuoja, kad dauguma skyla, kad įtampos, kad kažkas vyksta. Niekas nevyksta, dirbame kaip dirbome, o įtampų visais laikais buvo dėl įvairių klausimų“, – apibendrino P. Saudargas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)