Santariškių klinikų gydytojas Valerijus Morozovas sako, kad per šalčius ypač reikia saugoti vaikus, atsargūs turėtų būti senyvo amžiaus žmonės ir ligoniai.

Gydytojo teigimu, stipriai sušalus, būtina kuo daugiau judėti ir kuo greičiau patekti į šildomas patalpas. Taip pat jis paminėjo, kad reikėtų pasirinkti ne tik tinkamą aprangą, bet ir šiltą bei kaloringą maistą.

Valstybinės darbo inspekcijos Rita Zubkevičiūtė sako, kad darbuotojams, kurie dirba lauke arba nešildomose patalpose, kai aplinkos temperatūra žemesnė nei 10 laipsnių šalčio, darbdaviai privalo suteikti specialias ne trumpesnes kaip 10 minučių pertraukas ne rečiau kaip kas pusantros valandos.

DELFI primena, kad, remiantis gismeteo.lt orų prognozėmis, trečiadienį, pirmoje paros pusėje, vyraus tikras speigas. Temperatūra nukris iki –25 laipsnių, o pojūtis sieks net –30 laipsnių. Daugelyje rajonų vyraus giedras dangus. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, naktį ir ryte, atšals iki –23–19 laipsnių. Diena bus saulėta, vyraus –15 laipsnių šaltukas. Šiauliuose numatomas giedras dangus. Pirmoje paros pusėje driokstels –25–22 laipsnių šaltis. Įdienojus švies saulė, bus apie –18 laipsnių šalčio. Pajūryje, tamsiuoju paros metu, vyraus debesuotumas. Termometrai fiksuos –14 laipsnių. Dieną debesys trauksis, šals iki –11 laipsnių.

Ketvirtadienį kai kur prasidės pokyčiai: šaltis trauksis, snigs. Numatomas šiaurės rytų vėjas. Vilniuje ir Kaune dangų gaubs debesys. Nakties ir ryto metu vyraus –19–16 laipsnių šaltis. Dieną galimas sniegas, bus apie –12 laipsnių šalčio. Šiauliuose vis dar bus speiguota. Čia numatoma –23–22 laipsnių temperatūra. Įdienojus šaltis sieks –19 laipsnių, pradės snigti. Pajūryje vyraus pragiedruliai. Termometrai fiksuos –14–12 laipsnių.