Rusijos politologas, istorikas, buvęs Maskvos valstybinio tarptautinių santykių instituto viešųjų ryšių katedros vedėjas teigia, kad permainas visuomenė pajus jau šį rudenį ir tai nebus tik propagandinio naratyvo ir ideologijos pasikeitimas.

„Kai pareinama į „apsiaustos tvirtovės“ režimą, už ideologiją svarbesne tampa policinė visuomenės kontrolė. Tą matome jau dabar: praėjusią savaitę buvo praplėsta „užsienio agentų“ (taip Rusijoje vadinamos organizacijos, siejamos su užsienio valstybėmis – red.) apibrėžimo sąvoka, dabar jais gali tapti net žmonės, kurie yra įtakojami Vakarų.

Dabar pagalvokime, ką reiškia „Vakarų įtaka“? Išmokote užsienio kalbą, buvote išvykę į kitas šalis, susirašinėjate su užsieniečiais. Kaip sovietiniais laikais, – jūs potencialiai patenkate į Rusijai nedraugiškų Vakarų šalių įtakos zoną“, – kalbėjo profesorius V. Solovejus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)