Rytų partnerystės viršūnių susitikimas Rygoje vyks gegužės 21-22 dienomis, skelbia BNS, informuoja rus.DELFI.lv.

„Rytų partnerystės politika orientuota į konkrečių tikslų įgyvendinimą, ji tikrai nėra nukreipta prieš Rusiją. Tikimės, kad Maskvoje šioje sudėtingoje situacijoje, kai privalome būti tikri, kad bus laikomasi Minske pasiektų susitarimų, mūsų požiūris bus įvertintas ir pavyks sumažinti įtampą žemyne“, – pareiškė šaltinis.

Anot diplomato, viršūnių susitikimo metu Minsko susitarimo klausimai bus įtraukti į dienotvarkę. „Šis viršūnių susitikimas taip pat leis prisidėti prie taikaus konflikto sprendimo“, – įsitikinęs šaltinis.

Anot kalbinto diplomato, ES suinteresuota vystyti bendradarbiavimą su Rytų partnerystės valstybėmis, tačiau ketina ieškoti atskirų kelių prie kiekvienos šiam bendradarbiavimo formatui priklausančios šalies.

Europos Sąjunga šiai partnerystei skiria ypatingą dėmesį, esame suinteresuoti jos plėtra, taip pat aktyvesniu bendradarbiavimu su Kijevu, tačiau ketiname ieškoti atskirų kelių prie kiekvienos šios partnerystės formato šalies, nes visos Rytų partnerystės valstybės turi „savų ambicijų, tikslų ir užduočių“, – pareiškė šaltinis.

Anot kalbinto diplomato, Rygoje ES plėtros klausimas aptarinėjamas nebus, svarbiausia – pademonstruoti Rytų partnerystės vykdomos politikos efektyvumą.

Kalbėdamas apie bendradarbiavimo su Ukraina ir Gruzija planus, konkrečiai apie bevizio režimo pritaikymą, šaltinis pažymėjo, kad dialogas vyksta.

„Kalbant apie minėtąsias valstybes, mes ir toliau dirbame laikydamiesi šiuo metu galiojančių susitarimų, minėtosioms valstybėms gerai sekasi vykdyti prisiimtus įsipareigojimus (turime omenyje bevizį režimą su ES). Ypač Gruzijai. Tačiau dar laukia ilgas kelias. Progresas susijęs su neteisėtais žmonių srautais į Europą ir korupcijos klausimais. Šias problemas būtina spręsti, o reikalavimai, kuriuos iškėlėme jau anksčiau, turi būti vykdomi“, – pareiškė žurnalistų kalbintas diplomatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)